18 juli 2006

Zand, zee en onvermoede jetskigevaren

We hebben de suppo-retour overleefd. Dank U aan vriendin A. voor gebeden en aan Tante A. voor het branden der kaarskes.  Het helpt blijkbaar ook voor niet-katholieke mensen, gelukkig seg!

 

We zijn allemaal schoon bruin (Vogeltje het minst van allen door factor 50 en wilde krullenbos voor het aangezicht, maar ze heeft toch ook een schone kleur).

Zij heeft zich dolletjes geamuseerd met zand, zee en zwembad.  En ik heb nog nooit zoveel lichaamsbeweging op een dag gehad, wat wil zeggen dat ik ondanks oeverloos gevreet en behoorlijk wat wijn slechts 1 kilo ben bijgekomen, jochei©!

Het programma was : ontbijt, strand, lunch, heel even bekomen, uitstapje, zwembad, heel even bekomen, avondeten, vogel in het nestje en dan op het megaterras uitblazen met aangepaste wijnen.  Geliefde speelt psp (mannen groeien dus inderdaad nooit op, wederom bewezen), ik lees en sms met de vriendinnen.  Vriendin A meldt mij dat Johny en Janine uiteen zijn.  Ik ben in shock.  Er zijn geen zekerheden meer in het leven.  Nee, antwoordt ze, straks is het nog de beurt aan Nicole en Hugo.  Ik sommeer haar onmiddellijk te zwijgen of ik slaap niet meer!  Ze maakt mij ook nog wijs dat Verhofstad een blauwe tand had van een zenuw en dat iedereen dacht dat het een verkiezingsstunt was.  Ik trap er natuurlijk in, bedank haar zelfs om mij op de hoogte te houden van het Belgische societynieuws. Het klinkt toch geloofwaardig, niet?  NIET??

Leuke trips : Lagos (mooie stad), Silves (pizza op een dakterras naast een kasteel(ruïne) waarbij we tegen Vogel zeggen dat de koning van het kasteel pizza bakt voor ons en dat het het dak van het kasteel is waar we op zitten, Monchique in het hoge binnenland omdat we eindelijk weer wat groen zien en 2 leuke dorpen zien.

Nutteloze trip : Sagres, ofte het einde van de wereld waar wel spectaculaire kliffen zijn, honderden meters de diepte in, die hier in België ongetwijfeld door metershoge hekken omgeven zouden zijn maar daar dus niet.  Wat meebrengt dat ik Vogel angstvallig vastklem en op meer dan veilige afstand blijf.  Geliefde waagt zich dichter om dezelfde foto's te trekken als 2 jaar geleden, maar een kniesoor die daar op let.De schitterende vuurtoren met aanpalende gebouwen die op het uiterste Zuid-Westelijke punt van Europa staat is gesloten voor onderhoudswerken, wat deze uitstap van een uur heen en weer vrij onzinnig maakt want er valt voor de rest absoluut niks te beleven. Vogel koopt aan één van de kraampjes een vijgencake die ze helemaal verorbert en waar ik eigenlijk van vrees dat het op zijn minst een salmonella bevat of anders aanleiding gaat geven tot spuitpoep, maar deze vrees blijkt ongegrond.  Het grappigste is een braadworstkraam met de naam 'letzte bratwurzt vor Amerika' (http://www.letztebratwurst.com/html/das_kap.html) maar aangezien ik daar twee jaar geleden al uitgebreid mee gelachen heb, is het nu nog maar een zuinig glimlachje waard.

De laatste stranddag gaat Zoon jetskiën. Ik blijf met een zeer bang hart achter in de verschroeiende zon. We zitten aan het strand altijd in de schaduw van de rotsen geparkeerd maar aan het jetskigebeuren is het bakken.  Er staat nog een jetski op het strand die een minieme schaduw werpt, waar ik mij dan maar naastzet.  Grote vergissing want nu zit ik met mijn oog naast de waarschuwingssticker die op het machien gekleefd zit.  Je moet een veiligheidsvest aan (heeft hij aan) maar eigenlijk beschermt het niks als je eraf dondert en nog minder als je eraf dondert en het ding komt op het vege lijf terecht.  Mijn adrenalinepeil stijgt. Met één oog kijk ik naar Zoon die over en weer raast en met het andere lees ik verder.  Een zwembroek blijkt niet te volstaan, eigenlijk moet je een duikersbroek aan (heeft hij uiteraard niet aan, niemand doet dat, niemand heeft erover gerept).  En waarom moet dat?  Omdat een zwembroek niet beschermt tegen het binnendringen van water in rectum of vagina bij een eventuele val.  I kid you not, zo staat het er.  Ik krijg visioenen van Zoon, die valt, het machien op hem krijgt en bovenover nog uiteengereten wordt door binnendringend water, in zijn geval via het rectum uiteraard.  Mijn maag buitelt door mijn lijf van angst.  Het is het langste kwartier van mijn leven.  Natuurlijk gebeurt er niks anders dan dat hij dolenthousiast terugkomt en nog eens wil.  Het kost wel een klein fortuin maar aangezien er voor de rest van zijn kant toch geen uitspattingen geweest zijn en ik mezelf streng toespreek dat ik niet belachelijk moet doen, sta ik grootmoedig toe, maar wel een uurtje later als mijn organen en bloeddruk terug op hun plaats zijn.  Ook de tweede keer komt hij er met ongeschonden lijf en rectum vanaf. Fieuw!

Ik geef u nog even mee dat op de luchthaven van Faro, in tegenstelling tot Zaventem, op aangeduide plaatsen gerookt mag worden.  Tot aan de boarding-wachtruimte toe.

En dat de tandheelkundige zorg in Portugal blijkbaar op niks trekt want ondanks de fortuinen die de Jetskifamilie incasseert heeft de mooie jongen een gebit als een kerkhof.

En dat Vogel in de retoursuppo halverwege zei dat ze eruit wou.  Wat ik natuurlijk niet kon toestaan.  Ze is echter meer dan braaf geweest op de beide vluchten.  Ter plaatse was ze beestig druk, vol pretentie  en hondsbrutaal.  Ik zeg tegen Geliefde, die iets minder tolerant is dan ik, dat we zo'n zelfvertrouwen niet mogen nekken en dat ze er alleen maar goed mee kan zijn in haar verdere leven.  Hij is niet echt overtuigd.

Nu moet ik dringend naar de supermarkt want de muizen liggen dood in de schapraai.  Wat eten we weeral vanavond?

 

Commentaren

Reactie van een functionele moeder Eindelijk nieuws van het front zou ik zeggen. Blij te horen dat met de family en jezelf alles allright is.
Veel temperatuurverschil zal er niet tussen de vakantiebestemming en het thuisfront geweest zijn dus van aklimatisering kan je alvast geen last gehad hebben.
PUFFEN is het ook hier, in dat Godvergeten stuk van België (iets verder dan peu-de-chemise en bois-de-gymnastique).
Ik hoor je nog wel!

Gepost door: Jelleke | 19 juli 2006

Geweldig :D Cracotteke, leuke blog! Houden zo :D
Uw mede-KF-er
Betty Boop

Gepost door: Betty Boop | 24 juli 2006

De commentaren zijn gesloten.