18 augustus 2006

Kookvader

Gisterenavond Quick gegeten en vanmorgen bijna terminaal.  Ik verzeker u dat niemand 's morgens zijn frieten van de avond ervoor wil terugzien.  Ik ook niet, maar helaas.

Geliefde was gaan rijden en ik lag te zieltogen op de zetel, met barstende hoofdpijn, incontinentie van elke lichaamsopening en denkelijk koorts wat ik niet heb kunnen verifiëren wegens wel 4 digitale thermometers edoch geen enkele werkende.  Immodium, motilium, nurofen en cola hebben mij erdoor gesleept tot 12 uur.Gelukkig was zoon (voor de eerste keer dit verlof) eens op een menselijk uur op en heeft hij Vogel geëntertaind tot Geliefde er was om de fakkel over te nemen. 

De fakkel werd echter dadelijk gebruikt om een vader-dochterruzie aan te steken, vraag me niet waarover, ik was te daas, met als resultaat dat dochter niet mee wou met vader die  allerlei leuke plannen had (het tuincentrum!! Woehoe!!! Nee ik grap maar, normaalgezien vindt ze dat allemaal leuk en er ging nog een Peerdsbosbezoek aan gekoppeld worden).  Nu heeft dochter dat nu niet echt voor te kiezen, zeker niet gezien mijn deplorabele toestand ,maar ik wou nu ook niet dat hij haar manu militari zou meesleuren, als een uitgewezen asielzoeker, dus met mijn laatste krachten heb ik (en wederom, vraag me niet hoe) haar overtuigd om vreedzaam mee te gaan.

Oef, rust.  Even een decoratieprogramma op BBC 1 gezien en toen gelukzalig in slaap gevallen.  Geliefde heeft na terugkomst ook  nog gekookt, hijs de vlaggen , bel de krant!  Hij kan alleen maar spaghetti maken , met veel groenten, maar die is echt heel lekker.  Bijna goed genoeg om er 3 jaar op te wachten tot de volgende kookbeurt zich weer aandient.  De spaghetti was eigenlijk een vakantieritueel.  Vroeger, préVogel, gingen we elk jaar kamperen en elk jaar kookte hij dan zijn beruchte groentensaus. Berucht, want Zoon, die een hekel heeft aan groenten die er niet uitzien als soep (en dan nog, toen hij als kleuter vernam dat soep van groenten gemaakt wordt, stortte zijn wereld bijna in) vreesde het Grote Spaghettimoment. Maar ik dwaal af. 

Na het eten ging hij per moto nog even terug langs de Valk, die vanochtend een verdachte bult had (gewoon een dazenbeet waarschijnlijk, maar à la bonheur) en liet mij zitten met Vogel en Vuile Borden.  De keuken ging hij later wel opruimen, maar terwijl Vogel Simpsons keek, heb ik het maar gedaan.  Ik had tenslotte ook meegegeten, zonder  kwalijke gevolgen, dus moet ik maar niet flauw doen vind ik zelf.  Ik ben tenslotte een Moeder en Moeders zijn dapper, ook bij Quickvergiftiging.

De commentaren zijn gesloten.