21 augustus 2006

Brommig

Vandaag moest Zoon zijn praktijkexamen voor de brommer gaan doen. En het was echt niet zijn dagje.  Om te beginnen is hij er niet door,omdat zijn brommer bij het onderdeel 12 seconden traag rechte lijn rijden of zoiets stilviel net in de laatste seconde (hij valt altijd stil als hij te traag rijdt), waar door hij natuurlijk zijn voeten aan de grond moest zetten en dat mag niet.

OK, volgende keer examen met andere brommer die niet stilvalt.

Daarvoor moest hij dus terug gaan inschrijven, wat 10€ kost.  Hij geeft de vrouw bij de inschrijvingen een briefje van 20€, ze geeft zijn inschrijvingsbewijs, maar geen 10€ retour.  Hij vraagt naar zijn wisselgeld, zij zegt dat ze het gegeven heeft.  Hij laat haar zijn lege portefeuille zien, en nog is het niet goed.  Hij moet zijn telefoonnummer geven en als na het maken van de kassa blijkt dat er overschot is, krijgt hij zijn geld terug.

Toen hij thuiskwam met dat verhaal kwam de stoom al uit mijn oren. Ik bel prompt het examencentrum en krijg een man aan de lijn die mij zegt dat hij er al van gehoord heeft.  Ik zeg hem nogmaals dat mijn zoon toch zijn lege portefeuille heeft laten zien. Ja dat was toch niet genoeg.  Ik zeg hem redelijk agressief dat mijn zoon geen dief of bedrieger is en dat ik van hen hetzelfde hoop. 

Om half vijf telefoon : er was inderdaad een kasoverschot van 10 €.  Ik vraag mij af of dat zonder ouderlijk telefoontje ook zo zou geweest zijn, of ben ik nu te wantrouwig?  Volgens Geliefde niet, maar die heeft niet veel vertrouwen in de mensheid, en helaas dikwijls terecht.

Het gaat echt niet om de 10 €, maar dat een incompetent kasmens mijn zoon dan tussen de regels van bedrog beschuldigt,  ja dat doet de Moederleeuw  in mij onverwijld uit haar hol komen, grauwend en met ontblote tanden, klaar om het jong te verdedigen.

Voor het overige heeft Ikea mij diep teleurgesteld omdat, net nu ik het eindelijk wil gaan kopen, het kleuterbureautje (met  openklappend tafelblad en opzetstukje, enfin een secretaire in miniatuur) niet meer verkrijgbaar is.  En het is allemaal Geliefde zijn schuld dat ik het niet eerder gekocht heb, want waar heeft ze dat nu voor nodig en staat er nog niet genoeg rommel.  En nu is het er niet meer. En dan heb ik nog een afgrijselijke sleurtocht naar Delhaize ondernomen én ben ik ongesteld. Grrrr...

 

Commentaren

Kasmens Nu maar hopen dat het incompetent kasmens hier niet meeleest en volgende keer zijn examen moet afnemen. ;-)

Gepost door: K. | 25 augustus 2006

De commentaren zijn gesloten.