05 november 2006

Paardenwijding

valkOm half negen vanochtend Kleine Vogel afgezet bij mama en papa, want om kwart voor tien vertrok de delegatie van onze manège naar de wijding. Spoed spoed naar ginder, goed gepoetst, opgezadeld en daar gingen ze.

Ik nog koffie gaan drinken en dan met een vriendin meegereden naar waar alle paarden verzamelden want die doen er wel drie kwartier over. Onder meer over een brug over de snelweg dan nog wel. Valk superbraaf, Geliefde in de wolken. Als de paarden uit alle windstreken verzameld zijn (en heel veel koetsen) kan het in optocht rond het dorp om terug samen te komen op het oorspronkelijke terrein voor de eigenlijke wijding

Valk krijgt de toiletborstel tegen de neus van meneer pastoor en het stukje gewijd brood. Dat kan hij moeilijk wegslikken wegens bit, dus ik neem de rest mee voor in zijn stal. Nog steeds superbraaf, mijn schatje.

In het terugkomen zijn er een paar incidenten met onsportieve koetsen die de groep in volle vaart voorbijsteken waardoor de paarden flippen. Voor iedereen loopt het goed af, Valk is meer dan goed te beheersen ( een ongepland galopje terzijde) alhoewel Geliefde wel enkele spannende momenten beleeft.

Daarna is het receptie op de manège met champagne (of iets dat daar voor moet doorgaan) en toastjes. We gaan door om drie uur, maar Geliefde en een vriend gaan nog eerst Valk van de wei halen waar hij met zijn kameraad opstaat. Valk is bereidwillig, zoals altijd, maar de kameraad wil zich niet laten vangen. Na dikke twintig minuten heeft Geliefde hem en kunnen we eindelijk Kleine Vogel gaan ophalen bij de bomma. Ze was al even aan het vragen van 'waar blijft mama nu'.

Ik heb heel veel gestapt vandaag (stuk naar het dorp en terug, rond het terrein, op de manège) en ben moe. Maar Geliefde is nog meer moe, maar ook heel voldaan : we hebben een gewijd paard en hij heeft de trip + snelwegbrug feilloos doorstaan. Ik ben trots op man en paard!

18:05 | Permalink | Tags: paard | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.