14 december 2006

Neurotische huisvrouw

Dinsdag rijd ik zoals gewoonlijk naar de Valk.  Onderweg moet ik stoppen voor het rode licht, omdat daar een vliegtuig, jawel, moet gaan landen.  Niet alleen moet ik telkens gniffelen om het absurde daarvan, acuut duikt één mijner vele neurosen op.  Zal ik even een opsomming geven?

 

-ik denk dan direct, als hij maar niet neerstort en zo ja aub niet op mijn auto.

-de Ring dient ten allen prijze gemeden te worden wegens afschuwelijk gevaarlijk (wat mss geen neurose is maar eerder een realiteit.)

-de snelweg is een hel door de vrachtwagens die in mijn gedacht elk moment kunnen gaan slippen, kantelen, scharen enzovoort.

-twee bovenstaanden brengen met zich mee dat ik tijdens elke autorit waar een snelweg bij betrokken is constant denk aan doodgaan, mijn kinderen, mijn testament en dergelijke meer. 

-ik eet boterhambeleg altijd met een keur aan verschillende messen wegens vrees voor kruisbesmetting (terwijl ik toch niet direct een toonbeeld van huiselijke hygiëne ben).

-ik ben zeer bang dat de nog in aanbouwde zijnde Lotto Arena gaat instorten terwijl we met Vogel naar K3 gaan kijken (K3, ja, lach maar).

-telkens ik de keldertrap afdaal, zie ik mij al met gebroken lijf en leden onderaan liggen in slachtofferhouding en niemand die mij ter hulp snelt. Deze neurose was nog erger toen Vogel nog klein was, want toen zag ik mij met gebroken lijf en leden liggen terwijl mijn kindje een hele dag lag te krijsen van ellende, alleen.

-telkens ik op de Valk zit, zie ik mij eraf vallen en blijven liggen met gebroken lijf en leden. 

-ik heb schrik voor schooldrama's waar één of andere gek iets aan mijn kinderen doet.

-ik zeg constant 'voorzichtig' en 'pasop' tegen mijn kinderen waardoor vooral mijn Vogeltje waarschijnlijk gelijk een bejaarde gaat lopen nog voor ze 5 is.

Dit is bij lange geen volledige opsomming maar gewoon zo even voor de vuist weg de meest voorkomende zaken.

Een mens vraagt zich af hoe ik nog kan functioneren.  Maar deze dingen zijn allemaal flitsen die ik vakkundig onderdruk door : wat sneller te rijden, zodat ik vlugger voorbij de vrachtwagens ben, te denken dat ik toch zeer hygiënisch bezig ben met al mijn messen en gewoon in het algemeen vlug aan iets anders denken.  De menselijke geest heeft een zeer efficiënte vuilbak/beerput.  Die van mij zit denkelijk tot de nok toe vol.

 O ja en het helpt ook wel om zich te laten uitlachen door vriendinnen.  Dat is beter dan een colloquatie, geloof me vrij.

 

Commentaren

Die schrik voor schooldrama's en die gek, heb je het dan over het onderwijzend personeel? ;-p

Gepost door: zapnimf | 09 juni 2008

De commentaren zijn gesloten.