31 januari 2007

Goed tijden, slechte tijden

Vanmorgen kreeg ik het slechte, wat zeg ik, rampzalige nieuws dat de poetsvrouw voorlopig en mss wel voorgoed niet meer kan komen.  Wat dus betekent dat tot ik een oplossing heb,ik zelf moet poetsen.  U zal zeggen : je hebt toch niks anders te doen, luie zwam, waar u volledig gelijk in hebt maar ik kan het gewoon niet. 

Het lukt mij niet om echt proper en 'inecht' te kuisen.  Het blijft altijd bij goede voornemens en  halfslachtige pogingen met een verwaarloosd huis tot gevolg. En de voornemens zijn er nochtans weer : morgen wordt er gepoetst.  Ik voel mij al bij voorbaat zielig en moedeloos.  Daarstraks heb ik de boekenkast al eens afgestoft maar het kijken naar Vogels speelhoek alleen al doet mij bijna weer in tranen uitbarsten.  Ik verdien geen medelijden maar vraag toch vriendelijk om een paar bemoedigende woorden liefst niet van 'luiezwam'strekking.  Dankoewel bij voorbaat.

Gelukkig mocht ik vanmiddag naar vriendin V/P alwaar ik mijn nood heb kunnen klagen en we beiden nogmaals tot de conclusie kwamen dat we elkaar toch wel zeer goed begrepen.  Vriendinnen zijn anders slecht voor de lijn want ik heb 2 bokkenpoten en 1 bonbon geconsumeerd.  Weeral trekt Mr. Montignac zijn wenkbrauwen op, voor de tweede dag op rij.  En mag ik trouwens eens aanhalen dat vriendien V/P er Bijzonder Goed uitzag.  Ze zal het graag horen.

Onze kinders kwamen na de initiële verlegenheid super overeen.  Vogel wilde al instant teruggaan na het avondeten.  Het avondeten waarbij ze voor de tweede dag op rij super gegeten heeft, dit keer zelfs Inclusief Broccoli. Jaja, mijn kind heeft groenten gegeten! Moest ik nu nog een proper huis hebben, ik was voorwaar een gelukkig mens na deze dag.

30 januari 2007

Truukje

Een mens is nooit te oud om iets bij te leren.  Dat werd vandaag maar weer eens bewezen tijdens het bezoek van LunaticMomy .  Ik bied haar een lepeltje aan om haar melk door de koffie te roeren en ze slaat het af.  Dat heb ik niet nodig zegt ze  en blaast in de koffie.  Als bij wonder vermengt de melk zich met de koffie.Onwaarschijnlijk!

De sinaas-chocoladecake was zalig trouwens. Jummie.

Sukkelselder

Aangezien ik vandaag in zeurmodus schijn te staan, hier nog even een extraatje : hieronder zie je de selder die vandaag bij mijn biopakket stak.  Ik zou bijna kunnen zeggen 'op ware grootte'.  Het dingetje is ongeveer 20 cm lang en bestaat vrijwel alleen uit gebladerte.  Daar gaat mijn selder-met bollekes-in-tomatensausidee.

Ik voel een klagerige mail opkomen.

phpFSxbQ3_c2AM

 

16:28 | Permalink | Tags: zeuren, selder | Commentaren (1)

De Aircoman, het telefoontje.

Aircoman is weg, telefoon is gepleegd.

Vriendelijke juffrouw gaat in de computer inbrengen dat men in het vervolg hier slechts vanaf 8 uur welkom is.  Waarschijnlijk onder de hoofding : 'kreng snapt niks van planning'.  Whatever.  Als  ze het in het vervolg maar uit hun hoofd laten.

De Aircoman

Deze nacht om 4.40h word ik wakker met een scheurende buikpijn.  Fijn, fijn om op dat uur te voelen dat je ongesteld gaat worden.  Ik sta op en doe wat er moet gedaan worden.

Natuurlijk wordt Vogeltje wakker.  Ze mag slapen als een baksteen,van het moment dat ik mijn ogen opendoe, is ze wakker.  Die navelstreng is écht niet goed doorgeknipt geweest, o nee!  'Wanneer gaan  we opstaan' zegt ze en ik antwoord heel waarheidsgetrouw dat het nog een kot in de nacht is en dat we nu gaan SLAPEN.  Wat ze ook doet.  Ik probeer mijn buikpijn te negeren en hetzelfde te doen.  Helaas niet erg succesvol.

De schamele uren die mij nog resten worden dan nog 2 keer onderbroken door 'waar is tut' en 'waar is vod'.

Om twintig over zeven staat Geliefde in de slaapkamer en meldt dat de aircoman al om de hoek staat te wachten.  Ik spuw vuur en zeg hem dat hij het niet moet wagen om hem binnen te laten .  7.20h meneer pastoor! Dat is toch geen uur om onderhoud te komen doen.  De sulferdampen zijn nog niet weggetrokken rond mijn gezicht als de bel gaat.  Ik roep nogmaals : HIJ KOMT ER NIET IN VOOR ACHT UUR en sta dan ijlings op om te douchen.

Geliefde komt even melden dat de man om acht uur zal terugkomen en gooit dan vlug nog ons bed toe.Ik leg het daarna nog fatsoenlijk en ga de andere bedden opdekken.  Onderwijl snauw ik tegen iedereen die mij tot op een afstand van 2 meter durft te naderen.

Om twintig voor acht zit ik aan de keukentafel, ik voel mij uitermate menstrueel en slaapgebrekkig en barst van pure miserie in tranen uit.  Geliefde ziet het aan met lede ogen.  Hij vertrekt naar zijn werk en vraagt voorzichtig of de man niet mag binnenkomen.  Ik doe een poging om mijn natte ogen te schminken en wuif hulpeloos met mijn armen.

Tien minuten later, Geliefde is weg, de ogen zijn opgemaakt, belt de man. Ik doe open en hij kijkt mij een beetje voorzichtig aan ocharme.  Ik gedraag me, ben vriendelijk , geef hem zelfs koffie met een koekje.

Maar wacht maar tot hij weg is.  Zijn bedrijf gaat een VLAMMENDE telefoon krijgen.  Dat durf ik nu niet natuurlijk want stel je voor dat ze hem bellen en hij mij vervolgens vermoordt.  Men kan niet voorzichtig genoeg zijn.

ps : ik heb ook nog naar Geliefde gebeld om mij te verontschuldigen voor mijn ochtendlijk gedrag.  Humble pie is niet lekker maar in dit geval heel erg verdiend.  Hopelijk is de chocolade-sinaascake die mij nog te wachten staat smakelijker.

 

09:17 | Permalink | Tags: airco, slapen | Commentaren (3)

29 januari 2007

Oef

Oef, dikke, dikke OEF. Ik heb net een angstige vijf minuten naar de nieve kodak gezocht. En hem teruggevonden in een spleet van de zetel. Gelukkig zat hij in zijn draagtasje.

Ter mijner verdediging : het ding is wel heel klein en waarschijnlijk daar verzeild nadat ik gisteren foto's op de laptop heb gezet.

Gelukkig heeft Geliefde dit niet meegemaakt of een Dikke Preek over Verregaande Slordigheid en Nonchalance was mijn deel geworden.

Hieronder het bewijs dat ik hem heb teruggevonden, een foto van Vogels gift, nu in een hip bijpassend Hema kommetje, helaas verplaatst door Vogel naar de living alwaar het vreselijk vloekt met het interieur.phpjgvB5n_c3AM

 Julia

julia

Ik heb drie boeken over Julia gekocht voor Vogeltje. Julia is een klein meisje dat eigenlijk niet veel durft.  Maar toch komt ze telkens weer in een situatie terecht waardoor ze haar angsten opzij zet.

Allemaal goed en wel : dingen overwinnen, prachtige tekeningen, leuke teksten, maar...MAAR ik vind dat Julia eigenlijk geen voorbeeld is.Ze verliest haar groep uit het oog , of ze loopt weg van bij haar ouders aan het hotelzwembad om iets leukers te gaan doen. 

 Dat soort dingen leest mijn neurotische geest niet graag.  Want dat zie ik daar Slechte Voorbeelden in.  Gelukkig vond Vogel Julia's gedrag toch ook niet zo kosjer. 'Je mag niet weglopen van je mama en papa hé' zegt ze.  Wat ik volmondig beaam.  Dat is Stout.  HEEL STOUT zelfs. Foei Julia.

Wat dat betreft is Vogel er wel op vooruit gegaan.  Niet langer dan een dik jaar  geleden was ze ook een Dwalertje.  En kwam mijn immer speurende oog goed van pas. Ik zat altijd in angst en beven om de mogelijkheid dat ze zou ontsnappen op school of, o gruwel,  op een uitstap.  En Geliefde zo mogelijk nog meer, daarom ging ik, nee MOEST ik altijd mee.

Maar blijkbaar heeft ze opeens Verstand en Verantwoordelijkheidszin gekregen. Of toch het begin ervan. Om zeker te zijn, toch maar niet teveel Julia's meer lezen.  Of anders steeds gekoppeld aan een Preek.  Wat kan voorlezen toch leuk zijn.

PS : de overigens voortreffelijke boeken zijn van Pija Lindenbaum.  Een aanrader met gemengde gevoelens.

Vebleekt

Ik vind dat mijn haar weeral begint te verbleken.  Ge gaat het zien, binnen 2 weken ben ik terug geel.

Of is het omdat ik het nu gewend ben?  Ik weet het niet, zal morgen eens een onbevooroordeeld vrouwenoog om advies vragen onder het genot van een stukje taart .

En ik kan toch moeilijk de dos niet meer wassen?Ik heb zelfs al speciale shampoo meegebracht.  Of misschien met Dreft vanaf nu? 

Voor alle zekerheid heb ik voor de volgende kleurbeurt iets nog rossers meegebracht.  Hopelijk weer geen commentaar van Hete Hubert dit keer .

 

13:24 | Permalink | Tags: haar, kleuren | Commentaren (2)

28 januari 2007

Bloemetje

Kleine Vogel ging met Geliefde naar de markt.  Ze at er 2 pannenkoeken, keek naar het gebruikelijke kleinvee en stond erop een bloemetje voor mij mee te brengen.  Een plantbloemetje moest het zijn.  Geliefde wou ook nog bollen maar dat kon niet voor mij zijn 'want daar staat geen bloem aan'. 

Dus kreeg ik het volgende plantje van haar. Lelijker had het nauwelijks kunnen zijn, maar ik was er heel blij mee.

Thank heaven for little girls.

phpNdGBse_c2PM

 

20:17 | Permalink | Tags: bloemen | Commentaren (2)

27 januari 2007

Voortijdig kado en kastopkuis

Vanochtend had ik een afspraak en dus ging Vogel mee met Geliefde op winkelronde. Van de paardenwinkel (enfin paardentoebehoren dus) naar de Aveve en vervolgens om een cadeautje voor mijn aanstaande verjaardag.

Ik heb het zelfs al ineens gekregen! Zoals ik verzocht had dus een nief kodakske. Zijne een Pentax en nog wat. Zalig toestelletje, ik ben er heel content mee. Geliefde heeft er ineens een minidraagtasje (het ding is piepklein) bijgekocht 'want in uw sjakosj is dat binnen de kortste keren naar de kl*ten anders'. Danku Geliefde voor uw vooruitziende blik! Hij kent mij toch zo goed, de schat.

De rest van de middag werd op de manège gespendeerd. We hadden allebei rijkleren aan maar besloten om Valk maar op de wei te zetten. Het was nog mooi weer, relatief en warm, wederom relatief, en het manneke was al in geen tijden op de wei geweest.

Ondertussen hebben wij grote kuis in zijn kasten gehouden. Manman wat een troep heeft dat beest. Van dekjes over dekens over zalfjes over poeders over pottekes over singels naar gelpads enzovoort enzovoort. En dat is dan alleen nog maar zijn 'voorraadkast' en niet de kast waar de dagelijks gebruikte spullen inzitten.

Dus rijkleren voor niks aangedaan, maar morgen beter. Hij heeft zelfs een nieuw zweepje. Allee wij dan toch, extra zwiepig, jihaaa!