28 februari 2007

Gekortwiekt

Zoon is naar de kapper geweest. Geheel roosvrij nu. Niet dat hij daarvoor niet naar de kapper ging maar al 3 jaar kijk ik , zonder zeuren, aan tegen een halflang kapsel. Een eindje onder de kin zowat.

Dat kan heel mooi zijn maar zijn haarstructuur leent zich er niet zo voor. Dat heeft hij eindelijk zelf beseft en nu is het een heel stuk korter, doch nog altijd lang genoeg om hedendaags te zijn. Geen broske, soit. En het is schitterend. Ik herken hem nauwelijks. En nu zie je tenminste zijn prachtige diepbruine ogen.

Mag ik nogmaals benadrukken dat ik tijdens die 3 jaar niet of nauwelijks gezeurd heb? Dat heb ik hem ook gezegd en hij gaf toe dat ik geduldig geweest ben. Eindelijk erkenning.

Plop 2

'Mama  kom eens kijken' roept Vogel vanochtend als ik in de badkamer sta.'Plop doet keigrappig, hij slaapt op zijn rug'  Goeiemorgen morgen! Ik wist direct hoe laat het was.  Plops laatste uur had blijkbaar geslagen en dat na een verblijf van 2 dagen ten huize van.

Ik heb het verstand om te zeggen dat ze hem maar moet laten slapen, hij zal nog moe zijn omdat ze deze nacht met haar lichtje aan heeft geslapen, dus hij zal geen oog hebben toegedaan.

Mijn eerste taak nadat ik haar naar school heb gebracht is dus terug naar de dierenwinkel om een Plop 2 te kopen.  Als je dit ooit leest, Vogel : de waarheid is een schone zaak, maar dodedierendrama's twee dagen na de aankoop én om 8 uur 's morgens zag ik niet zitten. Het spijt me voor de leugen, het was er eentje om bestwil. Mijn bestwil denkelijk.

Wat dierenleugens betreft ben ik anders wel expert.  Zoon, als je dit ooit leest, het was met de beste bedoelingen, want dodedierdrama's zijn nooit leuk.

Zoon had vroeger parkieten, andere dan degene die we nu hebben dus.  Ook een gele en een blauwe.  Na een paar dagen legt de gele het loodje.  Dus ik rep mij natuurlijk ook naar de dierenwinkel voor een vervanger.  Helaas had ik al uitgelegd dat  je bij parkieten het geslacht kunt vastellen door te kijken naar het stukje net boven de snavel.  Blauw is een mannetje, waskleurig is een vrouwtje.  De schielijk overledene was een mannetje.  En in de dierenwinkel was alleen nog een vrouwtjesdubbelganger .

Ik neem hem toch mee en verzin een heel verhaal over mogelijke kleurwisseling van de neusdop.  Hij trapt erin. (hij was toen 6, dus het valt hem te vergeven). 

Ook de blauwe gaat nog dood, maar daar vind ik wel een juist exemplaar voor. En een hele slimme nog wel : ze kon zélf het deurtje van de kooi opendoen.  Wat heel grappig is, behalve wanneer je het vergeet extra te vergrendelen en je in de tuin zit en plots 2 parkieten boven je hoofd ziet scheren. 

Die heb ik niet meer vervangen toen.  Het was genoeg geweest.  En het klinkt zoveel beter om te moeten zeggen : ze gaan vliegen ,dan : ze zijn dood.  Daar klinkt toch nog een vleugje Vrijheid in door.  Niet langer dan tot de winter aanbreekt, maar toch.

27 februari 2007

De waarde van een moeder

Nog even een toevoeging : vanochtend om kwart over zeven hoor ik gerommel via de babyfoon.  Ik ga kijken en Vogel ligt wakker dus ik vraag of ze nog een kwartiertje bij mij wil komen liggen.  Nee zegt ze, ik blijf hier nog wat liggen.

Snif, ik ben vervangen door 2 goudvissen van 0,99 € het stuk.  Dat maakt mijn marktwaarde 1,98 € .  Of misschien iets meer als je het aquarium erbij telt, maar toch. Boehoe...

Wat je nodig hebt voor een rustige nacht.

phpOrRAax_c3AM

Om te beginnen 2 goudvissen.  In dit geval met fluoroze kiezel op de bodem van hun aquarium.  Dat die kleur niet mijn keuze zou geweest zijn hoeft denkelijk geen betoog.

Maar ze heeft dus in haar eigen kamer geslapen, ons Vogeltje.  En hoe! Tot vanochtend, zonder ook maar 1 enkele keer wakker te worden.

Nu weet ik wel dat je dat met 4 jaar amper een prestatie kunt noemen maar toch ben ik bijzonder trots op haar.  En wat belangrijker is, ze vond het leuk. 

Moest ze toch nog trachten te hervallen, ik heb nog in de aanbieding : nieuwe kastjes en nachttafeltje, te verkrijgen mits consequent in de eigen kamer gaan slapen.

Maar voor deze nacht hebben de vissen dus het wonder bewerkstelligd.  Ik heb haar anders wel gemist.  Stiekem had ik gehoopt dat ze op zijn minst vannacht zou wakker worden en dan toch bij ons zou willen komen liggen, maar njet...

Mag ik u ook nog even de namen van de nieuwe aanwinsten meegeven?  Plop (zucht) en Stijn, naar de baby van een vriendin.  Ik hoop dat ze de eervolle vernoeming naar waarde gaat weten schatten.

Wat hebt u nog nodig? En dan vooral als partner van een snurkende vrouw.  Ik dus.  Wie TV kijkt , heeft ongetwijfeld de reclame voor SILENCE al gezien.  Wel, het werkt.  Ongelooflijk maar waar.  Ik heb een snurkvrije nacht gehad volgens Geliefde.   Honderden middeltjes had ik al geprobeerd.  Nou ja toch zeker 2.  Van die keelspuitdingetjes maar behalve een kotsreflex bij het inspuiten hebben ze nooit iets opgeleverd.  Silence dus wel.  Het voelt bij het inspuiten wel even of je een brandblusapparaat in je keel leegspuit, maar dat is zo over. Het was dus een hele stille nacht.  Wat een wonder.

phpF19fdS_c1AM

 

26 februari 2007

Vogel en de vissen

Vogel heeft ons op slinkse wijze tot aanschaf van vissen gechanteerd. Als ze visjes op haar kamer kreeg, ging ze daar slapen. Nu is het niet zozeer dat ik haar uit onze kamer wil, maar als ik geen bonsaidochter wil krijgen, zal het toch onderhand moeten gaan gebeuren want haar spijlenbed is eigenlijk wel te klein geworden.

Dit WE waren we toch in Aveve dus hebben we een visbakje aangeschaft. En straks gaat Geliefde met haar om goudvisjes. Ter voorbereiding heb ik vanochtend ook nog haar kamer opgeruimd want aangezien ze er toch nooit sliep was die verworden tot een bergkamer. Alle rommel eruit gezeuld dus.

Ze verheugt zich enorm over haar vissen. Echter over het in haar kamer slapen een hoop minder. 'Als jij gaat slapen, dan kom je mij halen hé, dan kan ik bij jou liggen' beval ze me met opgestoken vinger. Ik zeg haar dat ik haar niet kom halen, maar dat ze mag roepen als ze wakker is en als wij dan al slapen, mag ze erbij. Ze keek bedenkelijk maar protesteerde niet.

Rest nog één groot probleem : wat als ze toch weigert om daar te gaan slapen? Moet ik de vissen dan uitbesteden? Bij Zoon zetten misschien, dat is toch een braaf kindje volgens haar en die slaapt wel in zijn eigen kamer. Oef.

Ik zie het al van ver aankomen : ongebreidelde slaapkamerprivacy is nog niet voor direct weggelegd. Ik hou u op de hoogte!

25 februari 2007

De Sprong en De Zak

Bijna was ik wijlen de huisvrouw, want nadat ik vanmiddag Vogeltje naar bomma had gebracht ben ik bijna van de weg gemaaid door een gek in een typische 'johnnybak' die niet beter vond dat zijn voorliggers (een stuk of 4), die stopten om mij te laten oversteken te dubbelen via de busstrook. En mij dus en passant wilde meenemen blijkbaar. Met een sprong die niet moest onderdoen voor die van de Valk bereikte ik nog net een veilige plek.

Het is dat ik,bevend van de adrenaline, stond te bekomen en de idioot reeds weggeraasd was, want ik had zo graag zijn nummerplaat opgeschreven en mijn gal gaan spuien bij de politie. Was Vogel erbij geweest, we waren eraan want ik had haar nooit sprongewijs kunnen meetrekken.

Vrolijke noten van de dag : ik ben niet van de Valk gevallen, en toen we Vogeltje gingen halen bij bomma wilde ze absoluut de papieren zak waarin haar spullen zaten terug meenemen terwijl mijn mama hem wilde houden om papier in te doen voor de vuilkar. Ik zei : willen, willen, ik wil zoveel, ik wil een braaf kindje bijvoorbeeld. Waarop zij repliceerde : dat heb je toch :de broer!

Zo'n ad-remgehalte kan alleen maar beloond worden met de zoveelste lachbui. Die Vogel toch...Maar de zak hebben we toch bij bomma gelaten.

Echte vriendschap is...

Geliefde is aan de beterhand.  Op een aantal oerkreten na deze ochtend, lijkt hij hersteld te zijn.  Toen ik zei dat ik zoooo graag zo'n kreet wilde opnemen en op tinternet (hier dus) zetten kreeg hij prompt weer een pijnscheut van het lachen en toen was het gedaan.  Shocktherapie?

Ik heb vandaag gereden met een redelijk Ei in de broek maar behalve een paar paniekaanvallen (van mij,niet van de Valk) is het prima gegaan.  Alhoewel ik er na een half uur voortijdig de brui heb aan gegeven omdat men net stro in balen kwam binnenrijden met de tractor en ik het lot echt niet wilde tarten.

En Vogel was dolgelukkig dat toen we naar de bar gingen (het manègecafé dus, zo wordt het nu eenmaal genoemd alhoewel 'bar' in mijn oren klinkt als een louche etablissement) haar vriendje er was, met zijn kleine zusje uiteraard.  Die drie hebben we de hele middag niet gehoord verder.  Of wel gehoord maar dan enkel in de positieve zin.  Zalige vriendschap hebben ze.  Vogel en vriendje E. spelen, lopen, tekenen, springen, schommelen, graven in de modder en lachen en zusje E. loopt achter de groten aan, met een heel serieus gezicht en doet alles wat zij doen.

En toen ze naar het toilet ging, de kleine zus, ging Vogeltje mee om te helpen.  De mama van kleine zus smolt van vertedering toen ze even ging kijken en nog net zag hoe Vogel de poep van de kleine zus afkuiste.  Dat is pas vriendschap!

Waar ik niet mee wil zeggen dat mijn vriendinnen mijn poep moeten afkuisen maar u snapt ongetwijfeld het plaatje.

23 februari 2007

Geliefde in barensnood

Ik zei daarstraks dat Geliefde niks mankeerde maar dat bleek een mannelijke versie van de waarheid te zijn. Hij was na de val nog terug opgestapt, had verder gereden en toen schoot er Iets in zijn rug.

Moest het niet zo zielig zijn, ik had de rest van de dag gierend en brullend doorgebracht want een Man Met Pijn is toch echt wel erg.

En natuurlijk wou hij niet gewoon thuis in de zetel blijven zitten. Op naar het park dus. Het gekerm en gekreun tijdens het schoenen aandoen was niet van de lucht. Onderweg ben ik wel twee keer moeten stoppen opdat hij zich zou kunnen verzetten en de kreten bij elke hobbel in de weg waren ijzingwekkend. Ik was precies met een vrouw in barensnood onderweg.

Thuisgekomen zaten we aan het aperitief en plots schiet er weer een scheut door zijn rug en hij brult 'FUUUUCK' waar Vogel bijzit en waarop ik gedachtenloos aanvul 'Fuck you bottekes', de lapsus van een vriendin die 'Fuck me bottekes bedoelde'. Vogel herhaalt het in vlekkeloos Engels waarop wij beiden (zelfs Geliefde in doodsnood) in de lach schieten. Hikkend van de lach maan ik haar aan dat ze dat écht niet, noooit meer mag zeggen dat het heeeel lelijk is en dat mama dat per ongeluk gezegd heeft. Zij pruilt 'je mag niet met mensen lachen zegt de juf' waarop ik zeg (lieg) dat ik niet met haar lach maar met mezelf omdat ik zoiets lelijks zei. Ze leek me niet te geloven.

Soms denk ik dat ik niet geschikt ben om kinderen op te voeden.

PS : hieronder de Philtas in het park.

php5PKdbD_c3PM

4-0 voor de Valk

Geliefde is van de Valk gevallen. Hij reed in de buitenpiste en toen er een wind opstak en de trui de hij ergens had aangehangen begon te wapperen, sprong de Valk gelijk een gek opzij en daar ging Geliefde.

Ik had net vandeweek nog gezegd dat telkens bij het ruiven van zijn haar, de Valk zo schichtig wordt. Et voilà. Dat is weer niet goed voor mijn toch al wankele zelfvertrouwen te paard, doeme toch, zeker omdat lerares V. mij aan de telefoon zei dat zelfs zij er was afgegaan als hij zoiets had gedaan met haar erop.

Gelukkig heeft hij niks alhoewel hij loeihard met zijn hoofd gebotst is (gelukkig draagt hij een tok) en het eerste half uur moeilijk kon ademen.

Dus mijn val en de drie van Geliefde samen maken 4-0 voor de Valk. Hij gaat deze wedstrijd winnen, dat zie je van ver.

12:14 | Permalink | Tags: paard, vallen | Commentaren (0)

Een droom van een blog.

Is het normaal dat ik in mijn dromen blog en msn? En dat ik slecht gezind was toen Vogeltje mij vannacht wekte om haar vod te zoeken, nét toen ik de commentaren op mijn droomblog wou lezen? Nee zeker.

09:47 | Permalink | Tags: dromen | Commentaren (5)