14 maart 2007

Baaldag

Als ik Kleine Vogel vanochtend vraag wat ze als ontbijt wil, kokhalst ze nadat ze geantwoord heeft.  Ik zeg haar het ontbijt maar even te vergeten.  'Ik kan niet naar school zo', meldt ze.  'Ik ben verkouden en ziek.' Ik besluit haar een baaldag te gunnen,want voor de rest lijkt ze echt niet ziek. 

We gaan samen naar de supermarkt, ze eet nog goed en snoept zelfs wat, dus ik vermoed   dat het een vooralsof ziekte was.  En gelukkig maar want deze middag mocht ze naar het feestje van het zusje van haar vriend E. 

Ze lijkt nu, na feest, eten en bad, zelfs niet moe.  In tegenstelling tot ondergetekende.  Want deze nacht hebben we nogmaals een vals alarm gehad, heeft Vogel mij nogmaals op speurtocht-naar-vod gestuurd en heb ik over het algemeen amper geslapen.  Ik wil ook een baaldag, door te brengen in bed, met de krant en een boek. Eventueel vergezeld van een kop koffie en wat pistolets.

Maar dat zal niet meer voor dit decennium zijn, vrees ik.  Of toch zeker niet voor deze week, want mijn kuismeisje heeft weeral verstek laten gaan.  En ik heb de keuken gepoetst.  En mij wederom geërgerd aan het slechte poetswerk dat zij levert.  En dat ik nu rechtgezet heb.  Nogmaals.  En daar baal IK nu van zie.

De commentaren zijn gesloten.