15 maart 2007

Woordenstroom

Ik mocht mij vanmiddag naar een Zeer Gevaarlijke Buurt begeven op verjaardagsvisite.  Tante G. werd vandaag 80 en aangezien mijn ouders met vakantie zijn, ging ik mijn Tante A. en Nonkel R. ophalen om samen naar het feestvarken te gaan.

Uit voorzorg tegen begerig geboefte dat in die buurt ongetwijfeld in grote getale aanwezig is, besloot ik toch maar iets langmouwigs te dragen, kwestie van mijn horloge te bedekken.  Deze bekentenis doe ik speciaal voor vriendin J. zodat ze mij nog eens schallend kan uitlachen.  Schol J!

Tante A. is een 68-jarige hypochonder die nooit, maar dan ook geen seconde haar mond houdt.    Onder luid getater van Tante togen we Gevaarlijke Buurtwaarts.  Op een moment maakt Nonkel een opmerking over een auto die iets voor ons nogal aan het treuzelen is en Tante A. wijkt even van het script van haar monoloog af om Nonkel te vermanen mij te laten rijden hoe ik wil rijden, want ik ben toch de chauffeur.  Nadat we haar er op gewezen hebben dat Nonkel helemaal niks zei over de te kiezen weg, pikt ze terug in waar ze gebleven was. 

Het enige dat ik moet doen is af en toe , a ja, neenee , hmm en natuurlijk dat zeggen.  Ook bij Tante G. thuis tatert ze vrolijk verder.  Tante G. gooit er af en toe een gezondheidsklacht door waarop Tante A. telkens zegt : 'Zwijg stil, dat heb ik ook....' met daarachter een litanie over hoe zij haar ingebeelde klacht ervaart.  Dit scenario gaat op voor achtereenvolgens duizeligheid, zere gewrichten en luchtwegenaandoeningen.

Weer op weg naar huis gaat de spraakwaterval door, tot ze aan het stoplicht plots zegt : 'Ik ben aan het zagen hé kind' , wat ik natuurlijk in alle toonaarden ontken.  De Nonkel heeft gedurende die 2 uren nauwelijks een woord kunnen inbrengen, maar dat zal hij al wel gewend zijn.  Hoop ik voor hem.

't Is een goed mens, maar wel vermoeiend.  Amai mijn oren!

Commentaren

Waahaha, lachen je verhaal! En héél leuk geschreven ook ;)

Fijn weekend hé,

Gepost door: CIA | 16 maart 2007

De commentaren zijn gesloten.