27 maart 2007

Donald duck in Zaventem

Om half één gingen mijn ouders landen in Brussels Airport , zoals het ding tegenwoordig heet, dus om kwart voor twaalf karde ik, eventuele files in het achterhoofd, naar daar.

Om kwart over twaalf ben ik, geparkeerd en wel, aan het Arrivalgedoe en ik zie dat ze al geland zijn.  De bagage wordt nog niet uitgeladen volgens de monitor dus ik heb nog tijd genoeg om mij plaatsvervangend te verblijden in al het gelukkige weerzien rond mij heen.  Het doet toch wel wat, vind ik zo.  Babies worden in de armen van grootouders geduwd, er wordt hevig gekust en geschouderklopt en nog heviger gezwaaid.

Dan zie ik een eerste lading bejaarden uitgebraakt worden door de deuren.  Dat zal hun vlucht wel zijn, want ondertussen is de bagage op de band beland. Een steward duwt een honderdjarige in een rolstoel naar de uitgang van de hekken en het oudje wordt ei zo na overreden door andere, wel mobiele, bejaarden van het type dat voorsteekt in de supermarkt.  Met een norse vermaning weet de steward zijn frèle last toch eerst buiten te krijgen, duidelijk niet naar de zin van de anderen die hem woest bekijken.

Achter mij hoor ik opeens een donald duckgeluid.  Verbaasd kijk ik om.  Het blijkt een (weeral) bejaarde man met een bagagetrolley te zijn.  En het is niet de trolley die dat geluid maakt , maar de man zelf. Kweeek kwek, kweek kwek.  Zo gaat hij voort met in het kielzog zijn echtgenote.  Ik voel dat ik ga lachen, dus ik draai mij maar vlug terug richting deuren. Kweek kwek begod.  Ga zo maar eens door het leven.

Om tien voor één zijn mijn ouders dan eindelijk buiten.  Hun bagage was natuurlijk de laatste op de band.  A ja.  Wij kunnen geen grote weerziensscène spelen want ik ben snipverkouden en wil hen al niet bij de eerste voet op Belgische bodem besmetten,  maar we zijn evengoed blij om elkaar te zien.

Dan mag ik nog 4,40 € ophoesten voor de parking (vier komma veertig voor drie kwartiers, jewel!) en kunnen we vertrekken.

Mama heeft een Spaans flamencokleed mét schoenen en bijbehorende accesoires gekocht voor Vogeltjes verkleedkist.  Dat zal schoon zijn.  De waaier ga ik alvast confisqueren om mij op het terras stijlvol koelte toe te wuiven.

 

De commentaren zijn gesloten.