28 maart 2007

GVD Lente-editie

Maar liefst 9 vrouwen en 14 kinderen waren er verzameld voor de GVD. 14 kinderen zijn héél veel kinderen. Maar ze waren allen voorbeeldig. Van de oudste tot de piepkleinste die eigenlijk vandaag pas geboren had moeten worden.

Dankzij het schitterende weer kon er ook buiten gespeeld worden, wat tot menig hartinfarct mijnerzijds geleid heeft wegens onze echt wel heel gevaarlijke trap. Om nog te zwijgen over alle andere vermeende gevaren die ik zag. Overal en constant. Ik zou nooit moeder van een kroostrijk gezin kunnen zijn, zonder aan de valium te moeten, dat is wel duidelijk.

Duidelijke Hoogtepunten met Bijna Hartstilstand :

-Elke keer er een kind de trap nadert krijs ik OP DE POEP NAAR BENEDEN GAAN waar geen hond naar luistert natuurlijk.

-Kindje E. die ik tot tweemaal toe van diezelfde trap heb geplukt. Kindje E. is 19 maanden en dol op trappen. Maar naar beneden klauteren op een stenen trap vol losse plavuizen is gegarandeerde hartstilstand voor mij.

-Piepkleine baby slaapt en slaapt dus wanneer de mama heel even met haar zoon in de tuin is vraag ik stiekem aan Vriendin D. die er vlakbij staat om eens goed te kijken of ze nog goed ademt.

-Ik zeg tegen iedereen op gezette tijden dingen als : ik wil mij niet moeien maar is dit en dat niet gevaarlijk.

-En dan den bloemekee : ik beloof op kindje E. te letten terwijl Vriendin M. haar spullen gaat wegzetten in de auto. Ik ben vrolijk aan het kletsen met K. en kindje E. gaat naar de living. Die is vrij veilig dus ik blijf doorkletsen. Tot K. plots gelijk een gek naar de deur spurt onder luid krijsen van E.'s naam. De voordeur dus, waarachter wel 7 gevaarlijke treden loeren. De deur was nog open maar E. is opgevangen door zijn mama die al aan de deur stond te telefoneren. Dikke, dikke oef en veel schaamrood op mijn kaken. Alhoewel zij natuurlijk wel de deur niet goed had toegetrokken ;)

 

Na de heerlijke Caesar Salad van Vriendin K. was het de beurt aan de quiches. 3 mensen gingen een quiche maken maar ik dacht dat dat veel te weinig zou zijn. Dus bakten we er elke twee, alhoewel diezelfde Vriendin K. op voorhand had gezegd dat 3 ruim genoeg zou zijn. En ze had gelijk, natuurlijk. Meer dan 3 schoten er over maar bijna iedereen heeft een stuk mee, dus dat is niet verspild. Bij deze zoals beloofd bloggewijs bekend : K. : GE HADT GELIJK!

Tevens moest ik ook nog speciaal vermelden van K. dat zij en vriendin M. nog lang gebleven zijn om alles, tot het laatste speeltje, op te ruimen én zelfs te poetsen. Waarvoor zeer veel dank. Opdracht volbracht.

Eervolle vermeldingen voor Vriendin D.(aperitief) Vriendin C.(hapjes) Vriendin J'ke (chocomousse), Vriendin M. (cakes),Vriendin J en Vriendin V/P (quiches) en Vriendin D2 die ik vandaag voor het eerst zag voor de zalige fles wijn. Zij is de mama van de piepkleine, superschattige baby en was wegens recent bevallen vrijgesteld van kookplicht. Ik ga mij van haar fles nu een glas degusteren en namijmeren in stilte. STILTE , oooooo, geen ronddraaiend Ikea -ei, geen trompetje, geen speelgoedstofzuiger, geen springend Tijgetje. Geen kindergeluiden what so ever te bespeuren. Aaaaaaaah!

Commentaren

het leest als een prachtig gezellige dag!!

Gepost door: kermit | 29 maart 2007

De commentaren zijn gesloten.