04 april 2007

Delhaize, toneel, malheuren en worstjes

 Stientje heeft overschot van gelijk wat betreft die Delhaize.  De gemiddelde leeftijd van de doorsnee klant is 70. Wat haar de jongste bezoeker maakte vandaag.  Vogeltje uitgezonderd en zij was dan ook nog een unicum want kinderen heb ik daar zelden gezien.  Men waant zich in een bejaardentehuis, maar dan ééntje vol misnoegde senioren. 

Ik moest echt lachen met haar beschrijving, want ook ik, vriendelijk meiske dat ik ben, glimlach altijd naar uit de lift komende winkelbezoekers maar net zoals zij krijg ik ook nooit  respons.  Dus in het vervolg kunnen ze de pot op, de zure bejaarden.  Geen opgetrokken mondhoek zullen ze nog krijgen van mij! Doe je mee , Stien?

De golden syrup hadden we nodig ter vervanging van ahornsiroop die daar niet te vinden was.  En die was nodig voor het overheerlijke worstjesrecept van Mme. Zsasa. 

Even voor ik naar toneel ging vertrekken met Kleine Vogel lees ik dat diezelfde Mme Zsazsa een accident heeft gehad.  Ik bel haar en sidder nog heel de middag na over het afschuwelijke gebeuren en vooral over het 'wat er had kunnen gebeuren' . Bah wat een nachtmerrie.

Het toneelstuk was niet slecht maar bijwijlen nogal eng voor Vogeltje.  Algoed dat zij niet van het soort is dat alles aangrijpt om nachtmerries of niet-willen-slapen crisissen te krijgen want daar gaf het soms wel een aanleiding toe.  Geef toe : enge handen in je bed, rare wezens erachter : je zou van minder wantrouwig naar je sponde beginnen kijken. Alles werd op het einde wel goedgemaakt met veel rondvliegende pingpongballen.  Ik vond het alleszins een iets te hoog Mr. Beangehalte hebben, maar voor mij was er als troost op het einde dan weer de verschijning van de tot dan in het duister gehulde poppenspeler die er best smakelijk uitzag. 

 En dan was er ook nog de aanwezigheid van Vriendin C. met haar Zoontje die ook geboekt hadden voor de voorstelling.  Dus vooraf konden we nog even kletsen en ons beider afschuwen uitdrukken over het Leed van Vriendin K., aka Mme Zsazsa dus.

De beroemde worstjes heb ik geserveerd met stoemp met boerenkool en werden door Zoon zeer ondankbaar versmaad maar door Vogel en Geliefde heel enthousiast onthaald.  Meer nog, Geliefde die niet dol is op worstjes, lustte er wel pap van en complimenteert bij deze Vriendin  K. met het recept en voegt er nog aan toe dat ze maar moet zien dat ze zaterdag niet whiplashig is wanneer we wilde quarters gaan bekijken.

De commentaren zijn gesloten.