05 april 2007

Nutteloos geschrobd

Deze middag zou ik voor de eerste keer bezoek krijgen van vriendin E. Ik was in de veronderstelling dat haar zoon er zou bijzijn, dus dacht ik de glijbaan maar even af te schrobben want twee krolse duiven, immer aanwezig, hadden de boel serieus ondergedefaeceerd. In het zweet mijns aanschijns toog ik aan het schrobben. Menig vingernagel werd vervuild want het is hardnekkige troep maar uiteindelijk was de glijbaan klinisch of toch genoeg voor het niet al te kritische oog.

Vriendin E. kwam zonder kind aangezien ze in deze regio nog moest gaan vergaderen wat Vogel direct tot een verontwaardigde vlucht in het Ikea-ei noopte.

Kortstondig weliswaar want ZE ZAT NIET IN HET EI OMDAT ZE KWAAD WAS, MAAR ZOMAAR. En toen knoopte ze gezellig een paaseierengesprek aan met E. die moeiteloos meeging in de mogelijke eieren die zich onder het zilverpapier zouden kunnen bevinden. En ik lachte hartelijk met de mogelijkheid van een groen-met-wit ei met groene crème. Helaas zat dat er wel degelijk bij.

We hebben ontzettend gezellig gekeuveld op het terras, alhoewel een aantal horrorverhalen gaande van accidenten, alcoholisme, ziektes allerhande er misschien hebben toe bijgedragen dat E. als een bibberend wrak vertrokken is , maar ik denk het niet.

Toen Vogeltje er genoeg van had om mee te converseren vertrok ze televisiewaarts, de pasgeschrobde glijbaan en het stralende weer negerende. Toen wij meermaals te luid lachten en praatten kregen we zelfs de vermaning dat ze NIKS KON HOREN.

Altijd leuk als iemand IRL net zo bekend aanvoelt als virtueel. En als je kan kletsen alsof je elkaar al eeuwen echt kent. En ik ben nog niet uitgekletst, dus we moeten het zeker nog eens overdoen, als zij dat tenminste ook denkt ;) Ik heb haar alleszins vergeven dat ik voor niks geschrobd heb.

Commentaren

Daarnet zoontje verteld over zorgvuldig gezuiverde glijbaan, Vogel, paaseieren, parkieten en vissen en hij was zowaar verbolgen dat hij er niet bij was. Ik vrees echter dat het minder uit waardering voor Uwe Schrobberigheid, en meer uit nieuwsgierigheid naar alle gedierte (Hare Gevogelte incluis) en vooral uit goesting naar de chocolade was. De ondankbare snotter. Maar gelijk heeft hij: het smaakte naar meer.

Gepost door: E | 05 april 2007

De commentaren zijn gesloten.