06 april 2007

Valse vrienden

De parkiet-weduwe deed al een paar dagen raar.  Waar ik eerst dacht dat ze zich prima stelde in haar nieuwverworven status van eenzame parkiet, leek ze nu ongelukkig.

Ze trippelde ijsberig van links naar rechts op haar stok, gelijk een gekooid dier.  Wat ze ook is natuurlijk, maar dat was blijkbaar vroeger nooit een probleem.  Ook kroop ze in haar vogelbad en zat zoals een hond aan een raam tegen de doorzichtige achterwand te krabben.  Ongelukkig dus volgens mij.

Nu vind ik zo één parkiet wel lekker rustig.  De helft van het parkietengepriet is vooral 's ochtends een hele verbetering, dus ik ben niet zo geneigd om er nog eentje bij te kopen, tenzij mijn plan geen uitwerking zou hebben.

En dat plan was het volgende : ik toog naar de Aveve om een nepparkiet.  Jawel, dat bestaat.  Het vogelequivalent van een opblaaspop voor wanhopige mannen zou je het kunnen noemen.  En en passant nam ik ook nog een spiegel mee, want parkieten schijnen hun weerspiegeling als een medeparkiet te aanzien.

Dus eigenlijk zitten ze nu met drie in de kooi : Janneke, nepparkiet en spiegelparkiet.  En ja hoor : ze is kalm nu.  Zit soms naast de nepvriend en kijkt veelvuldig in de spiegel naar spiegelvriend.  En er wordt niet meer zenuwachtig gedaan.  Ik hoop dat ze mijn sluwe plannen niet te snel doorheeft .

php5ONdzT_c3AM

 

Commentaren

euhm... hoe verdacht veel de dierlijke trekjes op die van de menselijke lijken... zet een mens moederziel alleen in een hokje en die gaat op den duur ook tegen een pop en zijn speigelbeeld praten ;-)

Gepost door: Lunita | 06 april 2007

Waauwuw Superleuke blog heb jij.

Gepost door: Mme Zsazsa | 07 april 2007

Gek toch hoe een simpele spiegel en een stuk plastic zoveel kunnen oplossen. Onze kanarie heeft een spiegeltje met een belletje aan waar hij helemaal gek op is. En nu zijn we een paar maanden verder en hij verveelt zich nog steeds niet.
Hopelijk blijft je parkiet ook nog lang genieten van zijn nieuwe gezelschap.

Gepost door: Shaira | 07 april 2007

De commentaren zijn gesloten.