12 april 2007

messen en ijsjes

Terwijl wij nog even napraten met de eigenaar van Potentiële Nieuwe, gaat Vriendin K. met de kinders al naar een nabijgelegen crèmerie.  Ik installeer Vogeltje dus in haar auto en wat ziet mijn alziend oog onder de middenarmsteun op de achterbank liggen?

Een GINORMISCH mes.  Ik trek paniekogen en gris het alvast weg, terwijl K. een rolberoerte van het lachen krijgt.  Het is maar een zakmes, beweert ze.  Nu denk ik bij een zakmes aan een Zwitsers exemplaar, in een vrolijk rood kleurtje en met allerhande nuttige bijvoegsels.  Dit was een gemeen bruinhouten exemplaar met een venijnig uitziend lemmet.  Een zakmesje, jaja. Om kaas te snijden, voegt ze er nog aan toe.  Om lifters te kelen zou mij een plausibelere verklaring lijken , mor soit.

We vervoegen haar en de kinders even later in de crèmerie alwaar een rasechte Basil Fawlty onze bestelling opneemt.  Als K. hem even later wijst op het ontbreken van een sausje , doet hij zowaar een echte Basilmouvement wanneer hij zich half op zijn hakken terugdraait om de klacht aan te horen.  En hij rolt met zijn ogen. I kid you not. 

K.'s ogen beginnen ook al vervaarlijk uit te puilen en ik voel dat ze hier niet dikwijls meer zal komen.  De kelner weet niet waar hij aan ontsnapt is.

Commentaren

't Is maar om mede te dele dat gezien artikel 85 bis, met toevoegsels uit 1984 het gebruik van scherpe messen in auto's voor personenvervoer verboden zijn, tenzij in het zelfde voertuig zich op snij-afstand van het mes zich een bol kaas aandient, al dan niet met gaatjes.
Nog enen prettigen avond, en steeds tot uw dienst!

Gepost door: komandant Kweepeer | 12 april 2007

Ahum, als het lemmet niet groter is dan uw handpalm mag het wel.

Gepost door: Mme Zsazsa | 12 april 2007

De commentaren zijn gesloten.