12 april 2007

Quarterjacht 2

We hadden een paard ontdekt op Tinternet.  Of eigenlijk heeft Geliefde hem ontdekt.  Een 'Coole en Intelligente Quarterruin'.  Met een niet-mottige kleur (donkervos, wat ik eigenlijk niet mooi vind bij een paardpaard maar niet misstaat bij een Quarter.

Dus afspraak gemaakt en naar Limburg, onder escorte van Vriendin K. , die als westernruiter-met-arabier haar hooggewaardeerde mening mocht geven.  Terwijl de kinderen zich bezighielden met het gooien van een vettige tennisbal naar een hyperactieve Jack Russel en het zichzelf en elkander besmeuren met (gebruikt=vol paardenpis )zagemeel konden wij de Potentële Nieuwe bezichtigen.

Wat eerst opviel was dat hij heel erg op de Valk lijkt.  En dan vooral omdat hij dezelfde ster op zijn voorhoofd heeft én dezelfde bolle oogskes heeft.  Ik was gelijk al een beetje fan, want ik hou wel van bolleoogpaardjes.  Verder bleek hij vrij groot voor zijn ras, wat eerder een minpunt is, maar dat maakt hem nog wel een paar cm kleiner dan Valk.  Groot pluspunt dan weer : hij kan op een gewoon trenshoofdstel gereden worden, dus niet noodzakelijk met westernteugels.  Zéér groot pluspunt.

De eigenaar reed hem voor. Zeer zorgzaam, eerst flink instappen en dan rustig beginnen, veel uitleg enzovoort enzoverder.  Dan was het aan Geliefde. Hij stapt op, zet zich goed en terwijl hij nog een uitleg met de man doet, brengt hij zijn teugels een fractie naar opzij.  Potentiële Nieuwe draaide gelijk een konijn in die richting.  Keigoed van hem, maar wel even schrikken over zoveel gehoorzaamheid.  De rest van de rit verliep prima.

De eigenaar komt even bij ons staat en Peuter J. loopt naar hem toe.  Vriendin K., haar gebruikelijke jolige zelf, zegt : 'Ja J. zoekt een papa'.  De man trekt verschrikte ogen en zegt : 'maar ik ben geen papa'.  Hij zal zeker gedacht hebben dat ze mijn wanhopig naar een man zoekende jongere zus was. 

Dan vraagt Geliefde mij om ook even te rijden.  En ikke, die noooooit buitenrijd,doe het.  Op een onbekend paard in een buitenpiste. Zonder tok.  Van een overwinning gesproken.  Het zal zeker Vriendin K.'s aanmoedigende aanwezigheid geweest zijn.  In de aard van 'Komaan, ge kunt het', mij achterna geschreeuwd met een ongetwijfeld zéér jolige blik.  Mijn achterwerk priemt wel angstig naar achter zie ik achteraf op video maar een kniesoor die daar op let.

Ik wil hem van stap in draf zetten en hij gaat al gelijk in galop.  Nounou, gelukkig gaat hij ook net zo makkelijk weer in draf.  Even gereden en geoefend op stoppen op de Western manier (voeten opzij en naar voor en iets hoowachtigs prevelen).

En dan zelfs een minispin. Wat dus in feiten het draaien van het paard om zijn eigen as is zoiets. Jiehaa, keileuk.

Het is een lief en braaf beest, een schone en een quarter. Alles wat we zochten dus. En hij is met veel liefde verzorgd door zijn huidige eigenaar die er heel duidelijk hartzeer van heeft dat hij door omstandigheden dit dier moet verkopen.

Om maar te zeggen dat we hem willen dus.  Maar ik spreek nog voorzichtig want morgen komt onze dierenarts hem keuren.  Gelovigen onder u (Ja GIJ Maffe, en ook de milima als ze wil) , brand overvloedig kaarskes en zeg weesgegroetjes.

Wordt wederom vervolgd ...

De commentaren zijn gesloten.