19 april 2007

Quarterjacht-de ommekeer

De volgende etappe in de quarterjacht was aangebroken.  Wederom togen we naar Limburg (en mag ik de Lezertjes er op wijzen dat ik als enige uit de provincie Antwerpen nooit DE Limburg zeg :p ).  Daar kregen we eerst te zien : een grote, vosse ruin.  Een lief beest maar om het zacht uit te drukken nu niet echt een schoonheid.  Geliefde heeft hem gereden en is er zelfs mee buiten geweest, een wandeling van 20 minuten samen met een andere ruiter, inclusief hevig galopje.  Chapeau voor Geliefde.

Maar toen begon de Vrouw des Stalles te praten over haar Pinto Merrie.  En of hij daar eens even wou mee rijden om te voelen hoe geweldig die wel niet zat.  Dat de Merrie nog maar 3 jaar was, en  slechts 2 maanden zadelmak mocht de pret niet drukken.  En het was niet gelogen volgens Geliefde.  Ze zat heerlijk.  Dat ze even een frisse, quasi onstuitbare galop deed weze haar vergeven.  Ze is ook nog maar pas in training.  Wederom chapeau voor Geliefde.

En ik zag het van verre aankomen : Geliefde werd verliefd.  Niet op de toch wel zeer aantrekkelijke Vrouw des Stalles, maar op De Merrie.  Zelfs het feit dat ze er heel erg uitziet als een koe vanwege de vlekken kon zijn oplaaiende gevoelens niet onderdrukken.  Ik zag De Blik. 

De Blik reserveert hij alleen voor zijn nageslacht, leuke honden en de Valk.  En ooit voor mij in het prille beginstadium van onze verliefdheid.  Maar dat is natuurlijk al heel lang geleden.

En nu wil hij dus een driejarige Paintmerrie kopen begot.   En geen zevenjarige Quarterruin.  Zou het gebed van De Maffe hier ergens onder daar iets mee te maken hebben?  Want zij heeft wel om een merrie gebeden...

Maar we zijn er nog niet want als we haar nemen, moet ze nog een jaar getraind worden.  Als als als.... Wordt vervolgd. Zucht.

Commentaren

Amai, wat een jargon in de paardenwereld, zeg.
Geen kattenpis!

Gepost door: Momus | 20 april 2007

Leuk blogje gevonden om regelmatig eens te komen lezen!

Groetje

Gepost door: François, Nicole, kinderen &...broertje Addis | 20 april 2007

De commentaren zijn gesloten.