06 mei 2007

Dierenvrienden

Geïnspireerd door de pimpelmezen van Mme Zsasza schoot mij nog volgende anecdote te binnen :

Vrijdag waren we net in de auto aan het stappen toen een manègekennis dolenthousiast afkwam met een doosje .  In het doosje zat een nog blinde vogelpuppy (hoe heet zoiets ook??) op een bedje van keukenpapier en zachte dingen allerhande.  Haar vriend had het gered in de manège waar de vogelpuppy's bij trossen uit de dakspanten vallen, want het is weer hét seizoen en helaas zijn er altijd kleintjes die voortijdig het ruime sop kiezen zoals voornoemde Mme Zsazsa het zo treffend verwoordt.  Of er door minder aangename broers en zussen worden uitgestampt, wie zal het zeggen?

Normaal draait een ware dierenvriend zo een beestje de nek om, want overleven doet het toch niet, moederloos, en om nu een hoogwerker te huren om het beestje tien meter hoog terug te zetten is er ook lichtelijk over natuurlijk.

Maar niet dit jonge koppel.  Zij hadden het vondelingetje geadopteerd.  En liepen  nu rond met een wezentje met eeuwig opengesperd bekje én, I kid you not, twee dozen bevattende : a) maden of hoe heet zoiets wat een mens aan een vishaak placht te riijgen en b) wriemelende insecten waarvan de haren mij nog ten berge rijzen als ik er aan denk.

En ze voeren het beestje dus plichtsgetrouw.  Ik ben vergeten vragen of het 's nachts doorslaapt, of dat ze dus ook elk uur moeten opstaan om de telg te voeren.

Dierenliefde is zo schoon, maar aan mij zou het niet besteed zijn.  Maar roerend was het wel.  Ik vraag mij alleen af hoe ze hem gaan leren vliegen.

Commentaren

vogelhumor... afhankelijk van het 'merk' van vogel kan je de pup aanduiden met (vogelmerknaam)-jong. Dat leidt dan tot determinaties als: mezenjong, duivenjong, etc.
Maar ik moet toegeven, vogelpuppy heeft wel iets...

Gepost door: sodade | 06 mei 2007

Ik denk dat kuiken ook wel algemeen aanvaard wordt.

Gepost door: Digireflex | 07 mei 2007

Terwijl iedereen weet dat je zo'n vogelpuppy gewoon kattevoer mag geven

Gepost door: joke | 07 mei 2007

De commentaren zijn gesloten.