08 mei 2007

Supernanny.

Gisterenavond naar Supernanny gekeken en mij van het eerste ogenblik tot op heden geërgerd aan de ouders in kwestie.  Geërgerd is een zwak woord.  Ik was gedegouteerd, geshokeerd en vervuld van medelijden voor die kinderen.

Laten we niet vergeten dat mét de camera in huis, je jezelf denkelijk wat meer gaat inhouden dan wanneer er geen pottenkijkers zijn.  En dit was al zo erg.

Spelen op de mat (OP UW MAT!) En vader stampt het speelgoed dat vijf centimeter verder lag terug op de vierkante meter speelruimte die de TWEE kinderen hadden toebedeeld gekregen. Een boom blauw kleuren?  Ja daar gaat moeder van uit haar simpele dak.  Ge moet nor de realiteit kleuren! Mooi binnen de lijntjes gekleurd?  Vader kijkt nog niet op van zijn computerscherm.  Niet opruimen?  Dan maar manu militari de kinderarmpjes vastgeklemd om 'samen' alles in de bak te gooien.  Ambetanterikse! Als ik terug kon beginnen , ik zou het wel weten!  Een shot onder uw... !En nog veel veel meer van dat fraais.  En gekwetste kinderzielen a galore.

De nanny was nog mild voor de ouders.   Het zou televisiegewijs natuurlijk niet kunnen om ze de huid vol te schelden, neem ik aan, maar daar moet ze toch veel zin in gehad hebben aangezien ze in de camera fluisterde dat ze twijfelde of deze mensen hun kinderen wel graag zagen. 

Ik twijfelde niet eigenlijk.  Iemand die je graag ziet, behandel je niet zo.  Deze mensen zagen hun kinderen als een job die je niet graag doet, maar waar je nu eenmaal aan vasthangt. 

En natuurlijk beterden zij min of meer hun houding na het gesprek met de Nanny.  Vooral vader werd opeens een enthousiaste meespeler.  Voor de camera.  En ook moeders deed haar best.  Zelden heb ik zo een geforceerd gesprek met een kind gehoord als dat tussen haar en haar dochter.

Ik hoop dat het goed komt, voor de kinderen, maar ik vrees het tegendeel.  Graag zien, kun je dat leren?

Commentaren

Ik heb het niet gezien, gelukkig maar denk ik.

Gepost door: Joke | 08 mei 2007

hoe denk je dat die mensen zijn opgevoed?

de gemakkelijkste oplossing is volgens jou ze de huid volschelden?... dan verlaag je jezelf tot hun niveau en leren ze niks bij!

Gepost door: jurgen van huizedekatte | 11 mei 2007

Ik heb gisteren voor de eerste keer een deel van het programma gezien. Ik heb het moeten afzetten. Ik vind het niet goed dat zo'n programma uitgezonden wordt. Deze mensen moeten gewoon aangepakt worden. Kindermishandeling, want zo noem ik wat ik gisteren zag en dan hebben ze zich waarschijnlijk nog ingehouden, moet niet getoond worden op TV. Die mensen zijn blijkbaar niet in staat kinderen op te voeden zonder fysieke agressie. Kinderen houden daar sowieso een trauma aan over. Dit kan niet op TV...

Gepost door: P | 17 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.