11 mei 2007

Seks met de koning

9022321665Aan alle vunzigaards die denken dat ik het bed gedeeld heb met Albert : klik weg jongens, het is niet wat ge denkt.

Het gaat dus over een boek, van Eleanor Herman, over koninklijke maitressen door de eeuwen heen. Leuke lectuur, effenaf. Maar één gedachte beklijft :

Men kan beter de deugdzame, lelijke, saaie Koningin zijn dan een maitresse. Want de koningin moest slechts één of meerdere troonopvolgers werpen en mocht voor de rest in peis en vree haar dagen doorbrengen, MITS genoeg consideratie voor 's mans ondeugden.

De maitresse daarentegen moest ten allen tijde mooi, opgewekt, gevat, slim, politiek onderlegd, gastvrij, reisbereid, gewiekst, sluw, inhalig en ter beschikking zijn. Ik werd al moe bij het lezen alleen al.

Nee, dan was ik liever gewoon koningin geweest. En wanneer mijn gemaal dan zijn tijd bij d'Ander doorbracht kon ik op mijn gemak internetten borduren. Of slapen. Of roddelen met de hofdames. Zo'n beetje gelijk nu dus. Alleen heeft Geliefde geen maitresse, maar Kate de Koe en de Valk. Nil nove sub sole dus.

Commentaren

Ik heb daarover een artikel gelezen in den Humo. Onze Charel kon er dus eigentlijkfeitenlijk niks aan doen met z'n Camille, want hij zette gewoon de traditie verder.

Gepost door: Die hete van uit uwen droom | 12 mei 2007

De commentaren zijn gesloten.