13 mei 2007

Leve Moeder

7.20h : Kleine Vogel staat naast mijn bed.'Mama ik moet iets zeggen, ik heb wel in bed geplast'.  Ik mompel dat ze een propere broek moet gaan halen, ik trek de propere broek aan en zeg dat ze naar beneden moet gaan.  Geliefde is toch al op en ik hoop nog wat slaap te vergaren.

7.30h : slapen gaat niet meer, ik pak mijn boek en lees een paar bladzijden. 

7.40h : Vogel komt naar boven met haar moederdagcadeau van school.  Een schoon schilderij met een piepklein uitgeknipt fotokopje van mezelve op een gigantisch geschilderd lijf en een kader met een bloesemende boom grotendeels uit vogelzaadjes gemaakt.  Het bijbehorende liedje mag ik zelf gedichtgewijs voorlezen.  Ik knuffel en bedankt uitbundig en besluit dan maar ineens te gaan douchen.  En uiteraard haar bed af te halen, de matras buiten te drogen te leggen etc.

Geliefde is ondertussen al naar Kate de Koe vertrokken. Daar heeft hij westernles op een manègepaard.

10.30h : Vogel krijgt een crisis over letters die ze niet naar haar zin heeft overgeschreven.  Ik wil de gemoederen gaan bedaren met een 'Mor meiske wat is dat nu allemaal 'maar krijg een, weliswaar onbedoelde, stamp .  Ik besluit haar even in Time Out te zetten.

10.33h : het huilen is gestopt en ik ga om het vervolg te geven (weet je waarom je in de hoek staat enz....) maar tref Vogel net aan op weg naar mij.  'Ik heb WEL in mijn broek geplast hé' zegt ze verontwaardigd.  'En dat is JOUW schuld omdat je niet op tijd terug was.'  Drie minuten hé mensen, en de krijsstem van daarvoor had evengoed kunnen krijsen dat ze moest plassen.  Ik stuur haar om een proper onderbroek nadat ik haar voeten en de gang gedweild heb.

11h : ik moet mee 'kappertje' spelen wat inhoudt dat ze spelden en elastieken in mijn haar steekt, mij behangt met haar speelgoedjuwelen en mijn lippen verft met overvloedige gloss die naar appeltjes smaakt.

13h : we vertrekken naar de Valk, drinken nog iets en Geliefde gaat poetsen en opzadelen

1345h : ik stap met Vogel in de gang op weg naar de Valk en voel mij plots beroerd.  Ik overhandig Vogel aan Geliefde en spurt naar de WC waar ik mij de ziel uit het lijf  k*ts.

14.00 h : ik rijd de Valk, een half uur , terwijl ik mij groen van ellende voel en wegens onaangepaste BH mijn borsten hun steunweefsel voel scheuren.

14.30h : Geliefde mag de Valk overpakken en ik kijk nog even toe terwijl ik mij langzaam terug menselijk begin te voelen.

De rest van de dag was aangenaam, maar Tzoudernogmoetenbijkomen.  Gelukkig vieren wij Moederdag zelf pas in Augustus.  Hopelijk iets gezelliger.

Commentaren

hmm wat een moeder lijden mag...

Gepost door: sodade | 13 mei 2007

De commentaren zijn gesloten.