07 juni 2007

Oy Vey!

Bloktijd is aangebroken.  Ook voor Zoon uiteraard.  Maar hij is niet gemotiveerd, to say the least.  En ik neem het hem niet echt kwalijk, want hij gaat quasi zeker moeten dubbelen.  De rapporten dit jaar waren niet goed, dus er is weinig hoop dat hij het nog gaat halen met een eindspurt. Het buisjaar bij uitstek gaat aan hem denkelijk niet voorbij.

Ach ja, een verloren veldslag is geen verloren oorlog.  We gaan er ons niet voor ophangen, maar toch vind ik het jammer. Vooral omdat hij dit jaar echt te weinig gewerkt heeft.

Ik geloof niet in straffen echter.  Het is tenslotte zijn toekomst waaraan hij werkt, en hij moet zelf die verantwoordelijkheid oppakken zonder dat ik hem dingen ga afpakken. 

 Ik heb hem nog wel even een schuldgevoel aangepraat echter door te zeggen dat het mijn fout is dat hij zo laks is, dat ik had moeten ingrijpen.  En dat als hij aan de vuilkar belandt, het allemaal mijn schuld is. En dat hij toch meer had moeten werken voor school, ik had het hem nog zo gezegd. 

Ik zei nog net niet hoeveel uur ik in barensnood heb verkeerd om hem op de wereld te zetten (alhoewel ik mij meen te herinneren dat ik dat met een andere gelegenheid wel eens ten berde heb gebracht.  Van 12 uur 's middags, tot de ochtend daarop 7.54h, als u het wil weten) 

Ik zou de perfecte Jewish Mom zijn.  En nu ga ik even kippensoep maken.  En zeggen dat hij mij nooit kleinkinderen gaat kunnen geven als hij zijn GSM in zijn broekzak blijft dragen.

Commentaren

Ah! Yiddishe Momme...
Oei, een rare stem in mijn hoofd...
't Is de moeder van 'The Nanny' ( Fran Descher). Help!!! Hoe zet ik dat geluid af?
(Ook goed voor 't zottenhuis zeker?)

Sterkte met je zoon. Moet toch niet gemakkelijk zijn, ook al kan je er een leuk postje over schrijven.

Gepost door: sodade | 07 juni 2007

Gij zijt gewoon te goed, gij. En haal nu maar die ogen weg, want ik verslik mij elke keer in mijn wijn.

Gepost door: Stien | 07 juni 2007

Ben jij daar nu ook al mee bezig, met kleinkinderen (net zoals een nuchter mens als Virginia) ? Ik begrijp dat toch niet.

Gepost door: Brompot | 08 juni 2007

Oh nee, sodade, nu zit ik ook met stemmen in mijn hoofd, maar van de nanny zelve (dat lachje!!!!) ;o)
Huisvrouw, hopelijk trekt zoon toch nog wel een eindspurtje en haalt hij het!

Gepost door: Lunatic | 10 juni 2007

De commentaren zijn gesloten.