09 juni 2007

bloedverwanten

We waren uitgenodigd op een familiebijeenkomst.  Allemaal neven en nichten, en een paar achternichten van Geliefde en zijn zus.  Van de neven en nichten zijn Geliefde en de zuster de jongsten, dus de gemiddelde leeftijd was bij benadering rond de zestig.  Wat mij in eerste instantie nu niet direct met volle enthousiasme naar de kempen deed afzakken.

Eenmaal aangekomen en gezeten dacht ik bijna onmiddellijk : o jee! Want een gezellige gezette nicht begon over 'Ons Kerin' (Echtig waar) en over hooooomoooo's die toch zo proper zijn, want die kuisen altijd en dat is de jeugd van tegenwoordig anders niet meer gegeven.

Maar wonder boven wonder was het ontzettend gezellig.  Er waren ook een paar achternichten, en één achternicht had ook kinderen bij.  Vogel deed eerst even verlegen maar kwam na tien minuten al los en we hebben haar voor de rest van de dag amper nog gehoord. 

En ze was (en is) helemaal vol van het feit dat die kinderen haar achter-achternichten zijn.  En komiek was het wel, want daar zaten de drie kinderen te spelen : mijn blonde, blanke krullenbol en de twee mulatkindjes met schitterend gevlochten haar.  Ze konden uiterlijk niet verschillender zijn, en toch hebben ze hetzelfde bloed.  Schoon toch?

Commentaren

hoop voor de toekomst, bij de verrechtsing van dit land...

Gepost door: sodade | 11 juni 2007

De commentaren zijn gesloten.