19 juni 2007

Proteinebedenkingen

Tijdens deze derde proteïnedag heb ik mij al enkele bedenkingen gemaakt.

Ten eerste heb ik nog nooit zoveel aan eten gedacht als nu.  Ik denk anders nooit aan eten, ben dan ook eerder een schrokker dan een gourmant (tot mijn schande).  Maar nu lig ik echt te bedenken wel zakje ik straks ga degusteren.  En niet van scheurende honger maar gewoon van mmm.  Vreemd, want niemand op de hele wereld schijnt anders dol te zijn op proteïneprut. 

Misschien is het het gemak. Ofwel doe je een hoop groenten en kwakt er een omelet- of -chili of ander zakje bij, ofwel shake je een drankje, een soep of een dessert, gekozen uit een keur van zakjes. Ik heb altijd gezegd dat ze voor mij de meeste maaltijden wel door astronautenpillen mochten vervangen en daar lijkt het wel wat op natuurlijk.  Om maar te zeggen dat ik het best een fijn dieet vind.

Ten tweede valt het mij op hoeveel dingen ik bijna in mijn mond steek uit gewoonte om overschot van Vogel op te eten.  De halve cracotte met beleg, het puddinkje dat versmaad is, het stuk appel dat blijft liggen, de melkoverschot die ik anders in mijn koffie kwak, het restje avondeten, ik moet telkens denken : o neee, mag niet.

Ten derde moet ik toegeven dat mijn hoofd een beetje ijl is.  Zo ijl dat de ten derde die ik een minuut geleden nog wist, nu verdwenen is.  Maar dat schijnt over te gaan na een paar dagen, dus dat komt wel weer goed.  Hopelijk.

Commentaren

Dat heeft niks te maken met zakskes, maar met de ouderdo-hom !!!

Gepost door: Vriendin V/P | 19 juni 2007

Ik heb compassie, effenaf!

Gepost door: De bleke | 19 juni 2007

Geef mij dan toch maar de lekkere combinaties van "ons Sonja" i.p.v. zo'n zakskes brol. Maar ik wens je een goed resultaat toe (en mezelf eigenlijk ook wel) en lange zomerdagen/avonden met een slank en rank lijf.

Gepost door: Lunatic | 19 juni 2007

uw hersens slanken dus ook af?

Gepost door: sodade | 19 juni 2007

onder--- broken ik werd onderbroken, want ik wou nog aanvullen, dat dat wel zeer jammer zou zijn, gesteld dat dat de kwaliteit van uw blogsel dan ook zou aantasten. In dat geval zou ik u willen vragen te overwegen niet verder te gaan met het dieet. Al uw cybermates kunnen dan misschien suggesties doen voor een andere manier van lijnen, waarbij de hersenzone gevrijwaard blijft????!!!!???

Gepost door: sodade | 19 juni 2007

De commentaren zijn gesloten.