28 juni 2007

GVD de prévakantieversie

GVD, de ochtendrush

Samen met de poetsvrouw sorteer ik Vogeltjes speelgoed op Gevaarlijk voor Peuters Of Niet.  De Gevaarlijke dingen sleur ik naar boven.  Poetsvrouw poetst de living grondig, zoals ik verzocht had.  De salontafel met de Gevaarlijke Punten verschuiven we zodat de tapijt helemaal vrij is en de punten buiten het bereik van kinders.  Dat spaart mij op een dag toch 10 hartaanvallen, dus dat is een goeie zet.  Ik maak het gehakt, één van de vullingen voor de tortilla's.

Het Vreetgebeuren

Even voor twaalf komen Mme. Zsazsa en Vriendin M. aan.  We drinken een glas.  Of twee. Zelfs ik, mijn dieet vloeistofgewijs even vergetend.  Mme. Zsazsa bereidt de kipvulling, Vriendin M. hakt en snijdt.  De Peuters dartelen rond.  Stilletjesaan druppelen de andere vriendinnen binnen.  Vriendin V/P en Vriendin D. gelijktijdig, euforische doch ietwat onoprechte  uitroepen slakend over mijn gordijnen.  Mevr. Vooralsof en haar Orgastische Chocomousse vervolledigen voorlopig het plaatje want Vriendin J. komt later en Vriendin C. komt niet wegens ziekte.

We aperitieven verder en ondertussen wordt de laatste hand aan het eten gelegd.  Even is er paniek wanneer we ontdekken dat de oven die ik met de beste bedoelingen gemeneerproperd heb, schoonmaakmiddeldampen afgeeft.  We besluiten dat de tortilla's toch in zilverpapier opgewarmd worden en dat het niet merkbaar zal zijn. En aan het Gevreet te zien, was dat inderdaad het geval. 

 

php7l1xSz_c2AM
phpAad80M_c2AM

Ik wil ook nog heel graag een foto posten van de gevulde tortilla van Vriendin D.  Maar die staat op Vriendin M. haar kodak, dus nog even geduld.  Want die tortilla was zodanig gevuld, dat hij niet meer toe ging.  En zij dacht dat niemand dat zou merken, maar dat was ijdele hoop natuurlijk.

En wat heb ik gegeten, vraag u zich misschien af?  Proteïneprut natuurlijk! Aanschouw het bord dat aan velen innige deelnemingskreten ontlokte, en kreten van afgrijzen.  Maar het heeft mij best gesmaakt. Zei ze zielig.

phptbzQsX_c2AM

En terwijl de anderen Dé Chocomousse verorberen, én smurfentaart, smul ik van mijn proteïnechocomousse.

Daarna gaan we allemaal vadsig in de zetels of op de grond hangen.  En gelachen dat we nog hebben. En de kinders hebben zich ook geweldig geamuseerd.

 Zoals Mme Zsazsa 's avonds heel terecht opmerkte : Vriendinnen, drank en eten, dat is puur geluk.  En gelijk heeft ze.

 

Commentaren

Het was een memorabele GVD!

Gepost door: Joke | 28 juni 2007

Schoon gezegd Zsazsa. Ik krijg er zowaar tranen van in de ogen. En goed gelachen, inderdaad ! :-)

Gepost door: Vriendin V/P | 28 juni 2007

Smurfentaart!! Had ik dat geweten ...

Zeg, ge hebt dienen drets toch in de keuken opgegeten, mag ik hopen?

Gepost door: De bleke | 28 juni 2007

oh smurfentaart! mijn favoriet!

Gepost door: kermit | 28 juni 2007

Die foto zal Vriendin M. wijselijk niet plaatsen verzoek ik haar bij deze hé hé hé?
En nogmaals mijn oprechte bewondering voor uw proteten, al vind ik dat je nu moet stoppen anders verlies ik de weddenschap.
En nijverige lezertjes: ik moet het beamen: gelukkig had ik mijn zonnebril op bij het betreden van de huisvrouw haar woning want alles blonk gelijk een spiegelke.(ahum)

Gepost door: Vriendin D. | 28 juni 2007

gedenkwaardig Dank Huisvrouw en andere aangeschovenen aan de tortilla-annex-chocomousse-en protprut-dis, voor het uitvoerige relaas en de visuele ondersteuning (zelfs dmv ontbrekende foto) evenals de olfactorische beschrijving enz.enz.
Als ik naar buiten kijk (van wat ik denk dat de andere kant van het land moet zijn) zie ik in de verste verte een stralende lijn omhoog schijnen. Huisvrouw, hebt U kantelramen? Kan het zijn dat een vrolijke zonnestraal vandaar weerkaatst wordt? Helemaal door het hemelzwerk, tot ergens waar ik ze zie? Dank u, dan alvast.

Gepost door: sodade | 28 juni 2007

En intussen zat ik werksgewijs te vergaan van de kou in een oude hoeve, met veel gezaag rond mijn oren. 't Is ferm.

Gepost door: Stien | 28 juni 2007

De commentaren zijn gesloten.