03 juli 2007

Natuur

Vogel houdt van schrijven.  Niet op de hoogbegaafde manier, maar gewoon alles naschrijven.  Heelder woordenboeken heb ik al neergekalkt, die zij dan overschrijft.

Vandaag vroeg ze om Arthur te schrijven.  Ik denk daarbij aan haar klasgenootje en schrijf de naam.  Ze herhaalt terwijl nog eens : 'Arthur, gelijk alles daarbuiten'.  Ik kijk haar verdwaasd aan en schrijf verder.

'Schrijf je een naam?' vraagt ze mij ten onvervloede in mijn gedacht.  Ik bevestig maar zij is niet tevreden.  'Arthur zoals alles daarbuiten' herhaalt ze en gebaart richting tuin.

Dan valt mij Euro.  NATUUR bedoelt ze.  Want zo ongeveer heb ik het verleden week uitgelegd.  Alles buiten dat groen is of dierlijk.  Niet de beste omschrijving, maar blijkbaar wel afdoende.  Alleen de uitspraak was haar blijkbaar niet helemaal bijgebleven.

Oef , we zijn eruit.

Commentaren

Kan Vogel en/of de Huisvrouw mij misschien helpen dan? Ik zoek naar het liedje "Ella" dat mijn zoon al 2 dagen vraagt om op te zetten en ik weet niet waarover hij het heeft. Dank u bij voorbaat.

Gepost door: Vriendin D. | 03 juli 2007

Waarom leer je dat kind wat de natuur is? Beton kan ze al zeggen wellicht?

Gepost door: De bleke | 03 juli 2007

Vandaag heel lang naar 'Arthur' geweest. Menig Vogeltje zien vliegen. Met echte vleugeltjes. Eén schreef in de wolken: Dank je, Huisvrouw.
(en wat betreft Tanken... Goh, wat moedig, zo'n outing. Het is natuurlijk wel om bij te gieren daar niet van!)

Gepost door: sodade | 03 juli 2007

De commentaren zijn gesloten.