22 juli 2007

Nacht

Ik doe er altijd lang over om in slaap te vallen en verleden nacht was het niet anders.  Maar eindelijk, eindelijk ben ik dan toch in vergetelheid beland tot opeens, om 2 UUR 'S NACHTS mind you, mijn gsm afgaat.

Ik spring uit bed en zie dat het Zoon is.  Zoon die naar een feestje bij een vriend was.  Dus ik beeld mij vanalle rampen in, op die ene second tussen wakker worden en opnemen.  Maar nee, hij vraagt of hij daar mag blijven slapen.  Ik grom ja en hang op terwijl ik eigenlijk zin heb om een scheldtirade af te steken over hoe men geen mensen belt om 2 uur 's nachts, maar vrees dat ik dan nooit meer terug in slaap zal vallen.

Ik had het beter wel gedaan, want ik viel sowieso niet meer in slaap.  Aangevallen door muggen en te lui om het vaponading in te steken, geplaagd door niet goed kunnen liggen, gekweld door geen enkel kussen dat goed wil liggen onder mijn moede hoofd , slepen de uren zich verder.  Ik denk dat ik af en toe eens wegdoezel maar dan weer wakker word, god weet van wat, tot het half zeven is en Geliefde opstaat (want die moet vroeg weg).  En dan is het al licht en zijn de muggen gaan slapen. 

En eindelijk val ik ook écht in slaap.  Tot negen uur wanneer Vogel mij wakker maakt en ik haar zeg dat ze naar beneden moet gaan TV kijken en dat ik dadelijk kom.  Dadelijk wordt tien uur, maar uitgeslapen voel ik mij niet.

Straks zeker niet vergeten een chemische aanval op de muggen doen alvorens mij neder te leggen.  Nergens goed voor die akelige beesten.  Stem BETON! , dat gaat de enige oplossing zijn.  En zeg nu nog eens dat ik ongelijk heb.

Commentaren

bekentenis Beste Huisvrouw, eerst en vooral mijn medeleven ivm met de slechte nachtrust. Zelf ben ik pas een twintigtal minuten echt uit de veren, al kan je dat bezwaarlijk uit de veren noemen (dat late uur is dus de bekentenis) hoewel ik deze ochtend reeds even wakker was. Na een bijzonder zware week ben ik blij dat ik zo lang heb kunnen slapen.
Nù ben ik , samen met een kop koffie erbij, wel wakker genoeg om verscholen in Uw verhaal de vermaledijde woorden: 'Stem Beton' terug te spotten. Ik wil U met aandrang opnieuw vragen om niet zo rigoureus te zijn. Als Uw zoon U niet om twee uur des nachts uit Uw bed had gebeld, zou U vandaag vast een opperbest humeur hebben en zou U heel wat milder gestemd zijn.
Verder wens ik U komende nacht een heerlijke, verkwikkende slaap.
Vriendelijke groet.

Gepost door: sodade | 22 juli 2007

De commentaren zijn gesloten.