29 juli 2007

Zen en de kunst van het paardrijden.

Vandaag zat ik naast een man die net een paar maandjes paardrijdt en net een eigen paard gekocht heeft.

Hij vond het wel jammer dat je met een paard, in tegenstelling tot met een forse hond, niet echt kunt 'roefelen'.  Nochtans , zei hij, had hij verleden week fijn gespeeld in de piste met zijn paard dat losliep.

Mijn wenkbrauwen gingen al een fractie omhoog maar ik luisterde naar zijn verhaal.  Paard kwam (ik citeer) nogal dominant af met hoge staart en benen en hij heeft dan een paar keer in de BOE-IK-LAAT-U-SCHRIKKEN-zin naar zijn poep gesprongen.  Ik merkte op dat ik dat nu niet echt verstandig vond, maar hij zei (en ik citeer weer) dat hij op het moment dat hij het genoeg vond, in zijn zelf, in zijn centrum , zijn middelpunt vond en zei : GENOEG, en het paard stopte.  Ik  docht bij mezelve : Huh???? en zei nogmaals dat hem dat wel eens zuur kon opbreken.  En toen kwamen er andere mensen converseren en ben ik er niet op verdergegaan.

De Huh??? bleef echter en ik vertelde  dit merkwaardige verhaal aan een vriendin daar.  Die wist mij te zeggen dat deze man pretendeert een Zen-boeddhist te zijn die als laatste opdracht van zijn Zenmeester gekregen had om te gaan paardrijden om zo een band met het Paard op te bouwen op weg naar Zennigheid.  En af en toe vindt deze man blijkbaar zijn middelpunt en centrum en gaat het paardrijden schitterend (volgens zijn instructrice doet hij stommiteiten waarbij zij moet wegkijken) en gaat hij binnen een paar maanden, I kid you not, de gedachten van het paard kunnen lezen.

Volgens mij wilde de zenmeester deze man gewoon uit de weg en heeft hem daarom voorgesteld om te gaan paardrijden.  Want nu vraag ik u : HUH????

Rare jongens die boeddhisten.  Of althans toch de would-be soort.

Commentaren

nieuwsgierig door de titel maar ... enige analogie met de inhoud van het bijna gelijknamige boek is dit verhaaltje verder volledig vreemd.
Zou dit soort gekkigheid niet onder 'dierenmishandeling' vallen? Huh???

Gepost door: sodade | 30 juli 2007

Oooh, ik ken wel enkele mensen waar ik deze "zenman" aan kan voorstellen. Zijn jullie er misschien ook vanaf ;-)

Gepost door: Pixie | 30 juli 2007

Huh? Boeddhisme en te groot ego, twee dingen die absoluut onverenigbaar zijn.

;-) Leuk verhaal anders wel. Kan hij geen honden gaan trainen, om mee te 'roefelen'?

Gepost door: mus | 31 juli 2007

De commentaren zijn gesloten.