02 augustus 2007

Het plastieken zakske

Vandaag stond in de krant een initiatief van iemand (waar ik het niet voor heb, maar soit) om de teloorgang van het plastieken zakske bij de supermarkt een halt toe te roepen. Voor bronvermelding ben ik te lui, maar dat doet hier nu niet zo ter zake.

Wat ik wilde zeggen is dat ik het verdwijnen van het plastieken zakske ook ten zeerste betreur.  Want wat wil het geval  : ik ga ga naar de supermarkt en kom tot de constatatie dat het PZ afgeschaft is.  Of beter gezegd : het gratis PZ.  Ik koop een hoop herbruikbare PZ's en ga blijgemoed op huis aan.  Want zoveel kosten ze nu ook weer niet en zijn zeer stevig.  En ik neem mij voor volgende keer mijn boodschappentas, of wat van de nieuwe zakskes mee te nemen.

De volgende keer echter vergeet ik, uiteraard zou ik bijna durven stellen, de gekochte zakken en moet dus noodzakelijkerwijs weer een hoop PZ's kopen.  Niet getreurd, ze blijven van pas komen, denk ik bij mezelf.  En blijf ik denken, de daaropvolgende 5 keer dat ik in de supermarkt ben, zonder meegebrachte zakken.

Een paar dagen daarachter in Ikea.  Zelfde scenario.  Maar daar koop ik mij ineeens een grote geweven tas met een vrolijke bloem op.  Die samen met al mijn herbruikbare PZ's gaan mij toch zeker tot het einde der tijden in staat stellen om milieuvriendelijk boodschappen te doen, dàcht ik.

Deze week toog ik naar de buurtsupermarkt met een grote boodschappentas.  Ik had echter zoveel aankopen gedaan dat ze er niet allemaal ingingen én het regende dus om niet met mijn tas + wederom een grote aangekochte PZ + een paraplu + Kleine Vogel naar huis te moeten tsjokken, koop ik daar voor het luttele bedrag van 10 € een caddy.

Zoon gaat ook nog eens naar de supermarkt en komt thuis met wederom een herbruikbaar PZ.

Dus ik zit nu met : 2 boodschappentassen, minstens 20 herbruikbare PZ's en een caddy.

En waar, wààààr vraag ik u, moet ik mijn vuil in doen alvorens het naar de grote vuilzak verhuist?  Want daar gebruikte ik de gratis PZ's voor en nu moet ik daar speciaal zakken voor kopen neem ik aan.

Ik ben niet akkoord met de PZ's politiek van tegenwoordig.  En al helemaal niet met de Herbruikbare PZ's berg in mijn huis.  Herbruikbaar, stevig, ze gaan eeuwen mee.  Maar ik haat ze. HAATHAATHAAT.

En, vanzeleven gaan ze niet passen in het plastiekenzakskeszakske waarvan ik nog steeds in blijde verwachting ben.  Dus, beste Mme. Zsa : Lot mor, het is niet meer nodig, want de Stevige Grote Herbruikbare Plastieken Zak gaat niet in grote getale in uw geniaal handwerkje passen.  't Is zonde, Zonde zeg ik u!

Commentaren

Zeer herkenbaar, beste dysfunctionele. Mijn kast puilt inmiddels ook uit van de miljoenen aangekochte herbruikbare zakken, en toch slaag ik er keer op keer in om zonder zak aan de kassa te staan, alwaar ik dan uit pure misier dus de miljoenste en één aanschaf.

Gepost door: Vriendin V/P | 03 augustus 2007

? Een zelfhulpgroep oprichten misschien?

Gepost door: sodade | 03 augustus 2007

De commentaren zijn gesloten.