08 augustus 2007

Koekjes

IMGP0253

 

'Wanneer gaan we nog eens koekjes bakken, mama?' zeurde Kleine Vogel al een  week aan een stuk.  Dus gisterenochtend, na het ontbijt , was er geen ontsnappen meer aan.

Ik had echter slechts een uur of vijf slaap genoten en het laatste wat ik wilde doen was om tien uur 's ochtends koekjes bakken, maar belofte maakt schuld. Het deeg werd gekneed en Vogel begon enthousiast het deeg uit te rollen en vormpjes uit te steken. 

Ze rolde het wat te dun uit, zodat er hier en daar een stuk van een bloem of maan sneuvelde.  Toen rolde ze opnieuw, zat met haar handen in de bloem die ik op tafel verstoven had (iets te gul, geef ik toe), liet de deegroller over haar lijf rollen en bracht mij tot wanhoop.  Want als ik slechts 5 uur slaap heb gehad, ben ik niet bepaald de toegeeflijkste persoon op aarde en een kind en keuken vol bloem is dan niet echt bevorderlijk voor het humeur.

Maar eindelijk konden de koekjes de oven in.  De eerste koekjes zagen iets te bleek en bij de tweede lading dacht ik even te kunnen gaan internetten.  Natuurlijk was ik de koekjes glad vergeten en het resultaat daarvan kunt u linksboven bewonderen.  Koekjes bien cuit iemand?

Commentaren

ja! ik houd wel van een 'donker randje'.

Gepost door: sodade | 08 augustus 2007

De commentaren zijn gesloten.