09 augustus 2007

Snus for dummies

Deze vriendin besloot een tijd geleden te stoppen met roken.  Maar ze wilde wel een alternatief en een doodgewone nicorette of desnoods een voorraad chips was niet goed genoeg.  Dus besloot ze aan de snus te gaan. Het Zweedse alternatief voor pruimtabak zeg maar.

Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik toch wel graag eens weten wat en hoe en waarom en zo meer.  Dus bracht zij voor mij enige snusjes mee.  Onder veel hilariteit kreeg ik mijn eerste snusles.

Leef even mee :

Men nemen een snusje (verpakt in een soortement van mini theezakje.

IMGP0255

Men bevochtigt het zakje langs alle kanten en steekt het tussen tandvlees en lip.  Zo hoog mogelijk.

IMGP0258

Men houdt het daar en voelt hoe het tandvlees begint te prikken.  Men panikeert want wie weet brandt het wel een gat.  Men wordt gerustgesteld en geniet van de bergamotsmaak (want jawel, snus komt in smaakjes!).  Earl Grey tabak, als het ware.

En dan ziet men op foto wat een debiele mond men heeft wanneer er een snusje zich ophoudt aan uw bovenlip en men niet voluit wil lachen uit angst dat het er onsmakelijk komt uitgevallen.  De vriendin daarentegen had, door training , geen debiele mond.  Het snusje was onzichtbaar aanwezig.  Niet bij mij echter :

snus

Dit houdt men vol tot het zakje begint te 'lopen'.  Dan verwijdert men het discreet.  Ik moet zeggen dat het een ervaring was.  En best lekker.  Maar of het mijn sigaret zou kunnen vervangen weet ik niet.  De nicotine krijgt men zo ook binnen  maar de handeling is er niet natuurlijk.

Maar zeg nu zelf , tabak met smaakjes, je moet er maar opkomen.  Slimme jongens die Zweden.

Commentaren

Wahaha, inderdaad heel bevattelijk uitgelegd. En eindelijk iemand die niet walgt bij het aanschouwen van snus. Ik zal u voordragen voor een ereteken bij het Zweedse consulaat.

Snusliefhebbers mogen zich overigens altijd melden, kwestie van ervaringen (over snustechniek bvb) uit te wisselen.

Gepost door: De Bleke | 09 augustus 2007

Damn, zeg, daar wou ik echt bij zijn!!

Gepost door: Najama | 09 augustus 2007

Niet te pruimen!!!

Gepost door: sodade | 09 augustus 2007

De commentaren zijn gesloten.