17 augustus 2007

hyena aan zee

meeuw
De zee dus.

Zal ik beginnen met de laagtepunten?  Want dat is waar het publiek op wacht natuurlijk !

-Op weg naarginders vielen mij weer op (en noteer de wééééér) : sinds mijn kindertijd (toch al wel weer een een behoorlijke poos achter de rug) erger ik mij aan de aanplanting van bomen in ordelijke rijen.  Kent u ze?  De als soldaten gerangeerde populieren en aanverwanten die hectaregewijs opdoemen in een verder zeer weideachtig landschap?  Wel, ik vind ze griezelig.  Griezelig zeg ik u !

-Na een uitstapje naar een zeer rustige kustgemeente viel ons een stortbui van formaat op het hoofd.  En dan in het bijzonder mijn voor één keer in mijn leven gehaarlakte hoofd , doordat mijn moeder haarlak in het appartement had achtergelaten die ik dacht eens te verstuiven op mijn dos.  Onnodig te vermelden dat ik Fabiolagewijs met gebetonneerd kapsel in ons restaurant aankwam.

 -Op moederdag mocht ik mij verblijden met het geschenk van een fietsmand om onze toekomstige Gastonchihuahua in te vervoeren.  De rest van de dag had Geliefde ingepland met een strandwandeling.  Leuk, ware het niet dat er een windkracht 10 heerste en al het aanwezige zand injectienaaldgewijs op mijn benen en gezicht terechtkwam.  De benen waaraan ook Kleine Vogel hing te kermen dat het zand PIJN deed.  Gezandstraald beëindigden we de uitstap.  Ik vroeg  aan Geliefde of hij mij niet liever had kunnen doodschieten des ochtends.

-Geliefde vond trouwens dat ik met een kop gelijk een hyena rondliep aldaar op het strand.  Ik weet niet van waar hij de vergelijking haalde, want làchen deed ik nu niet bepaald.

-Geliefde meldde tijdens ons verlof nog dat als hij een heel jaar non stop met Vogel en mij moest doorbrengen (zonder werk, zonder paarden) hij zich van kan zou maken.  Misschien was dit een verdoken compliment voor mijn moederkwaliteiten.  Ik besloot alleszins het zo op te vatten.

 -Ik moest Vogel tijdens elk restaurantbezoek zeggen dat 'kaka-eten' en 'kaka-zelfstandignaamwoordnaarkeuze' géén termen zijn die men in een eetgelegenheid in de mond neemt.

 De pluspunten : elke dag zalig gegeten, Vogel heeft een geweldige stranddtijd beleefd met zich van minuut één volledig in het zand te rollen, we hebben ook meer dan goed gedronken, en hebben ons over het algemeen dolletjes geamuseerd.  Om  maar te zeggen dat ik écht geen brompot ben. Hmmm....

Commentaren

reacties tijdens het lezen kleine glimlach
grote glimlach
grinnik
afwisselend en in herhaling niet noodzakelijk in die volgorde...
(lang leven de feeds...)
yes, de huisvrouw is terug!

Gepost door: sodade | 17 augustus 2007

Ge zijt uw titel vergeten. Mag ik 'hyena' suggereren?

Gepost door: De Bleke | 17 augustus 2007

U weet toch, dat zand een waarlijke peeling is voor de huid. U zou uw geliefde dankbaar moeten zijn dat hij u zomaar een gelaatsverzorging (mét jodium) ten geschenke geeft.
Verder nog een fijne groet, en past u toch vooral op met haarlak, menig kapsel, wat zeg ik, menig haar is kapot gegaan, verschrompelt tot in de wortels door het gebruik van haarlak!
Amanda (die ook schoonheidsverzorging en maquillage heeft bijgestudeerd)

Gepost door: Amanda, uw haarspecialiste | 19 augustus 2007

De commentaren zijn gesloten.