18 augustus 2007

Anorexia irl

U bent misschien nieuwsgierig hoe het tegenwoordig met het gewicht van uw aller Huisvrouw gesteld is.  Wel, ik kan u melden dat het proteinedieet een groot succes geweest is.  Niet alleen was het makkelijk (behalve de alcoholonthouding, niet dat ik bibberde maar het is wel heel zielig om niks te drinken behalve zoetige cola light, water en koffie als de hele manège halfdronken is), het was ook nog eens spectaculair. 

Op één maand ben ik 7 kilo afgevallen en ondertussen, nu ik weer eten eet, zij het in Montignacstijl, is er nog een kilo af.  Ondanks een paar zondes van frietjes en zowaar één hele pistolet aan zee.

Ik ben dus een tevreden mens.  Wat volgens mij niet geldt voor de dame die ik gisteren in de Delhaize mocht aanschouwen.  Bij het onthaal waar ik een dvd voor Vogel ging halen, stond een dame van een jaar of 50.  Ze had, en ik overdrijf voor één keertje niet, de heupen van Kleine Vogel.  Die 4,5 jaar is. Haar benen waren bij de aanzet zeker niet dikker dan die van Vogel.  Dit was makkelijk te constateren want ze etaleerde haar overduidelijke anorexia middels een jeansbroek die strakker aangespannen stond dan mijn paardrijbroeken.

Ik kon mijn ogen er niet afhouden.  Zij verliet de winkel en de onthaaldame zei : 'Dat is schrikken, hé?' .  En ik zei in alle oprechtheid dat ik nog nooit zoiets gezien had IRL.  Dat beaamde ze, maar aangezien de dame vaste klant was, waren zij het al gewend.  En niemand daar snapte hoe de vrouw nog kon rondlopen, of zelfs maar leven in die toestand.

Manmanman, hoe kan je het zover laten komen? En het dan nog etaleren middels een ultraspannend broekje?  Want de blikken die ze vergaarde waren er écht geen van bewondering of jaloezie, maar van puur afgrijzen.

Als tegengewicht heb ik mij vanmiddag een croque gepermiteerd.  Want ik weeg nu 60 kilo en het mogen er nog 2 minder zijn, maar geen 20.  Ik hoop dat de dame nog hulp zoekt én aanvaardt, want dat was zo erg. Brrr...

Commentaren

gefeliciteerd... met uw slanke lijn (gegeven dat uw lengte in proportie is met uw (streef)gewicht.
Anorexia is idd niet mooi. Uit ervaring van heel dichtbij...

Gepost door: sodade | 19 augustus 2007

uithongeren gaat langzaam, langzamer dan je dood eten en overgeven...

Gepost door: zinzia | 21 augustus 2007

Je bent ofwel mijn nicht ofwel een exacte kopie ervan tegengekomen (zie forum) :( Erg hé.

Gepost door: Vriendin D. | 23 augustus 2007

De commentaren zijn gesloten.