23 augustus 2007

Koken met twee

 

 risotto

Gisteren had ik bezoek van Mevr. Pixie met kindertjes.  Ik vroeg haar te blijven eten en zodoende zijn we gezellig samen aan het koken geslagen. Het enige zekere in ons eten zouden de varkenshaasjes zijn die ik had liggen.

We hebben dan aan de hand van de beschikbare groenten een heerlijke risotto gemaakt.  Met ui en  pompoen (die ik nooit wil snijden maar waarvoor Mevr. Pixie zich opgeofferd heeft) en bloemkool (die achteraf met de risotto versmolten bleek alhoewel we hem apart gekookt hebben, maar zo hebben onze kinders ongemerkt er toch wel wat van binnen) en ras-el-hanout .  En dan op ingeving van mijn medekokkin nog een snuif kaneel.  En och ja, ook het pakje koriander dat er nog lag. De varkenshaas ging er toen hij gestoofd was in kleine stukjes bij. En om het af te maken een hoop feta.

De Pixie-echtgenoot, die ondertussen ook gearriveerd was, is nog wijn gaan halen want de door Mevr. Pixie meegebrachte fles was al soldaat en ik was niet gaan winkelen.  En zodoende hebben we heerlijk gegeten. 

En dus heel gezellig gekookt.  Want koken met twee is toch wel erg leuk.  Ik vroeg Geliefde vanochtend nog of hij zich geen tweede vrouw wou aanschaffen, eentje waar ik goed mee zou overeenkomen natuurlijk, zodat we samen konden koken.  Maar dat zag hij volledig niet zitten.  Ik zag hem zelfs onder mijn ogen nog een beetje grijzer worden bij het idee alleen al.

Waarom toch, vraag ik mij af?

De commentaren zijn gesloten.