31 augustus 2007

Sibling rivalry

Ik denk dat Kleine Vogel zich een beetje bedreigd voelt door de komst van Gaston.  Niet dat ze niet enthousiast is, maar als ik met hem speel of bezig ben, merk ik dat haar zeurmodus toch zeer vlug in werking treedt. 

Mamamama kom eens kijken, mama kom eens mamaaaaaaaaa!  , als ik het ook maar waag om exclusieve tijd aan Gaston te besteden. Maar aan de andere kant heeft ze hem ook graag op schoot.  Toen ik vanochtend haar met hem alleen in de zetel achterliet om even de telefoon op te nemen, kwam ze gewoon achter mij aan, ondanks mijn toch wel honderdduizend waarschuwingen om goed op te letten dat hij niet uit de zetel zou springen.

Mijn fout natuurlijk, een kleuter heeft geen goed ontwikkelde zin voor verantwoordelijkheid, ik had het kunnen weten.  Gelukkig was Gaston volledig comateus en is er niks gebeurd, want met zijn grootte, of het gebrek daaraan, is een zetel natuurlijk het equivalent van de derde verdieping voor een mens.

Gaston is mijn derde moederskindje.  Mijn twee kinderen hebben altijd een grote voorkeur voor mij gehad, waarmee ik niet wil zeggen dat de papa tekortschoot of -schiet maar ik blijk nu eenmaal iets in mijn kinderen te activeren waardoor hun enige wens is om bij mama te zijn en om een hele dag om mama te roepen. 

Ik deed daarstraks Vogel in bad, en ondanks Geliefdes aanwezigheid in de keuken, en zijn pogingen om Gaston af te leiden , bleef hij ongelukkig piepen tot ik weer beneden was.  Hij is niet van mijn voeten weg te slaan en dolgelukkig als hij aandacht van mij krijgt.  Ook in het park deze middag, toen ik zelf een hoogdringende plas moest doen en een halfslapende Gaston aan Geliefde overhandigde, kreeg ik een bibberend hoopje terug.  En na amper een halve minuut lag hij weer vredig te slapen.

Nog zo ene, zuchtte mijn Geliefde.  Tsja, wat doe je er aan?

30 augustus 2007

Naambekendheid.

Vriendin V/P heeft in primeur kennis gemaakt met Gaston.  Ze moest toegeven dat hij enorm schattig, lief, zindelijk, speels, braaf enzovoort enzoverder is.  Ook had ze een geweldig kado bij : een schoen en laars in fleece , zodat hij de mijne gerust zou laten.  En hoewel de laars minstens 2 keer groter is dan Gaston, vond hij dat geen bezwaar om ze te attaqueren en zelfs tot in zijn nest te sleuren.  Een krachtpatser, mijne Gaston!

schoenenschoen2

Ik moet wel zeggen dat hij daarnet ook 'vuil manieren' op de laars heeft gedaan.  Tssss, amper van moeders borst en nu dit al. Degoutant.

V/P vroeg hoeveel hij woog.  Ik zei dat ik dat niet wist, maar dat ze maar eens moest voelen.  Ze pakte hem enigzins wantrouwend aan.  En nadat ik hem teruggaf zei ik dat ze dan maar vlug haar handen moest gaan wassen.  Ik heb nog nooit iemand zo enthousiast naar de kraan weten lopen. :D

Ook vroeg ze of hij naar zijn naam luisterde.  En diezelfde vraag stelde Vriendin J. daarnet aan de telefoon.  Ik zei tegen beiden dat ik het eigenlijk niet wist, want dat hij wel opkijkt als ik roep, maar dat hij misschien net zo goed zou opkijken, moest ik 'wasmasjien' zeggen.  Dat moest ik van vriendin J. toch direct uittesten.  En zo geschiedde.  Dus V/P : ik kan u melden dat hij niet bougeert bij het wasmasjien en zijn kopje direct opheft bij 'Gaston'.  Het is dus een slim beest, maar wie durfde daaraan twijfelen?

En toen was het avond, en mocht Gaston nog even verpozen op Vogels schoot.  Ooooooooooooooh!

slaap

Tranen met tuiten.

De Gaston en ik, dat lijkt mij a match made in heaven.  Vanochtend heb ik hém wakker gemaakt om half negen, na een volledig ongestoorde nacht weeral. Misschien krijg je niet alleen de kinderen die je aankan, maar ook de honden.

 Ook is hij van de eerste moment (dweil)zindelijk.  Mevr. Afgeroomd zal het niet graag horen maar ik moet tenminste niet om 12 uur 's nachts nog buiten.  En volgende week gaat hij mee naar school en dan gaan we oefenen in buiten lopen en plassen.  Call me marginaal, maar leve de dweil :D .

Hij volgt mij als een minischaduw.  Wanneer ik in de keuken bezig ben moet ik zeer omzichtige bewegingen maken, want àltijd is hij op centimeters afstand van mijn voeten.

Als ik 's morgens douche, zet ik hem even in de bench om te oefenen, maar dàt is vooralsnog geen succes.  Hij huilt en piept.  En als je weet dat de chihuahua de enige hond is die échte tranen huilt is dat dubbel zo zielig.  Zeker als je achteraf zijn natte wimpertjes ziet.  Een ooooooooh is hier wederom van toepassing peins ik.

We hebben gisteren voor het eerst het halsbandje geprobeerd.  Hij vond het allemaal best.  Ziet hij er niet uit als een échte?

halsband

gaston en P.

En hier poseert Geliefde met hem.  Hm, tsja.  Ik zou hem adviseren toch niet te dicht bij het Stadspark te komen met de Gaston op zijn arm.

29 augustus 2007

Gaston in De Delhaize

Nadat Gaston gisteren heel de dag lethargisch had geslapen, begon ik mij toch wat zorgen te maken, want na zijn ontbijt had hij niet meer gegeten.

's Avonds heb ik  hem echter kunnen overhalen om zijn bakje leeg te eten en o boy, toen kreeg hij een suikerhype denk ik.  Ineens lééfde hij.  Ging hij de keuken verkennen, kwam uitdagend naar mij toegesprongen, speelde als een échte hond met zijn kiekske, kortom : een plezier om zien.

Deze nacht heeft hij weer prima geslapen en vanochtend zijn Vogel en ik met hem,in de hondensacoche, hier chikosj genaamd, naar Den Delhaize gegaan.

Clandestien dacht ik (honden en levensmiddelen enzo) maar aangezien hij toch in shock was van weer een andere omgeving, heeft hij zich niet laten horen en slechts af en toe laten zien.  Alleen de kassamevrouw merkte hem op en vertelde mij dat hond-in-chikosj gerust mee mag komen.  Er staan ons nog vele winkeluitstappen te wachten dus, Gaston en mij.

Afb019Afb021

 

28 augustus 2007

Kraamcadeau's

De postbode bracht vanochtend een schone kaart.  It's a boy stond er op . En binnenin een ontroerende tekst. Snif. Merci Mme Zsazsa .

Maar dat was nog niet alles.  Een uurtje later viel er een pakje in de bus.  Weer voor Gaston.  Mijn ouders die net op kraambezoek waren, kwamen ook niet meer bij, bij het aanschouwen van een schoon fleece frakske voor de nieuwe telg mét bijpassende haarband voor mij. Merci Jipie ! Mo zo scone! 

Hieronder kaart en kado.  Frakske geshowd door een speelgoedhond, want de Gaston is nog in bibbermodus dus ik dacht hem maar even niet te plagen door hem te laten poseren.

IMGP0291

Gaston heeft vandaag slechts één plas gedaan (ondanks goed gedronken) en 1 drol geplaceerd, maar dat wilde u waarschijnlijk niet weten.

Gaston, the morning after.

Gaston heeft de nacht doorgebracht in een wasmand naast mijn bed.  Op een zacht kussentje, met een dweil binnen plasbereik.  Want toen we gingen slapen had hij nog steeds niet geplast.

Om één uur hoor ik een piep, dus ik zet hem bliksemsnel op de dweil en jawel, de langverwachte plas maakte eindelijk zijn opwachting.  Voor de rest heb ik hem niet gehoord.  Toen ik af en toe zo eens mijn hoofd over de bedrand hing, keek hij op en ging gelijk weer slapen.  Het modelkind.

Hieronder nog een foto van zijn ontbijt en een foto gewoon voor de schattigheid.  Roep allen in koor : ooooooooooooooh!!!! Dankuwel.

gaston2

gaston

 

En ja : u ziet het goed, er liggen tutjes in zijn mand.  Afgestaan door Kleine Vogel (het waren toch te kleine tutten) en volgens de mevrouw waar hij vandaan komt ideaal puppyspeelgoed wegens zeer veilig want voor kinderen bedoeld.  Dus u moet niet denken dat ik het gedaan heb om hem als surrogaatbaby te behandelen.  Want ik ken jullie zoal een beetje. Tssss...

27 augustus 2007

Gaston

gaston

Ik ben Gaston en ik ben zielig want opeens zat ik in een auto, op de schoot van een onbekend vrouwmens, met een luidruchtige minimens op de achterbank.  Ik heb niet gekotst en ook niet geplast in de auto.  Ik heb trouwens een gietijzeren blaas want ik heb NOG altijd niet geplast.

Ik heb een klein beetje gegeten en mij lekker laten aaien.  En nu ga ik slapen.  Zodat ik uitgerust ben om die mensen vannacht wakker te houden.

't Zal hen leren mij bij mijn broers en zusters weg te halen. Nah.

gaston 2

26 augustus 2007

Nog één nachtje slapen...

...en dan komt de Gaston. Morgen nog effe een opruimactie houden zodat hij zich in zijn eerste uur hier al niet verslikt in een prul van Kleine Vogel. Dan zijn nestje en speelgoedjes enzo klaarzetten.Amai, 't is echt spannend nu. Morgenavond 19h dus. Ooooh ik ga er niet van slapen peins ik.

25 augustus 2007

Snus

IMGP0275

 

Le nouveau snus est arrivé.  Zoals Mevr. Lena zonder liegen verkondigde, was hij er drie dagen na mijn bestelling.

Ik heb de smaakjes General (bergamot met een vleugje citroen), Göteborgs rapé (iets fruitigs), dan de Vanillasmaak en een Mocca met mandarijn.

En lekker dat ze zijn, effenaf. Maar helaas doen ze weinig om mijn nicotineverslavind te counteren.  Ik zou best kunnen snussen en roken tegelijk, zo weinig voel ik ervan.

Dat komt misschien omdat ik, net zoals Mevr. Lena, de miniporties besteld heb.  Misschien moet ik er wel drie tegelijk snussen.  Maar of dat nu een verbetering voor mijn uiterlijk gaat worden, weet ik niet, met al die bultjes onder de bovenlip.

24 augustus 2007

Ken uw kind.

Toen M. met Geliefde terugkwam van het park deze ochtend, verkondigde dat ze vanavond Chinees wou eten.  Want ze wou Chinese rijst.  Nu geloofde ik daar niet veel van, want in Chinese rijst zitten toch Gruwelijke Groenten, maar het vooruitzicht op niet koken deed mij onmiddellijk instemmen.

Dus na Kate (wat is die gegroeid! De foto's staan op mijn gsm, moest ik nu weten hoe ik ze op mijn computer kreeg, dan kon ik ze laten zien maar helaas...) en de Valk, ging Geliefde Chinees uithalen.

Quasi niks heeft ze ervan gegeten.  Een paar miezerige stukjes vlees van mijn nasi en wat witte rijst.  Want in de nasi zaten...Groenten, juist ja.  Had ik het niet gedacht?