02 september 2007

Een hondenleven

Tweede manègedag was een groot succes voor de Gaston.  Gepakt en bemoederd door zowel mannen als vrouwen.  Rondgelopen op het gras.  Ongestraft kunnen pissen en kakken voor de mensen hun voeten en nog een oooooh krijgen.  Ge moet het er maar kunnen afbrengen.

Op hoge pootjes met alerte kop en staart staan staren naar groooote honden.  Slechte manieren geleerd krijgen door Vriendin A. en Vriend S. in de zin van mogen bijten in vingers.  Beentje knagen en blaadjes verzamelen. Zalig in slaap vallen bij Vriendin L. die zich tot Meterke van Gaston heeft uitgeroepen. 

En iedereen, maar dan ook iedereen, zélfs Vriend S., kijkt met vertederde blik.  Daar moet ge ne straffe voor zijn.

PS : voor Mme Zsazsa : Een Scampo is geen hoofdloze Gamba of omgedraaid.  Voor de wetenschappelijke uitleg verwijs ik u naar alwetende Vriend S. maar het had iet te maken met Grote Garnaal Zijn of Kreeftachtige Zijn.  't Is maar dat ge het weet.

g2

g.

Commentaren

Maakt niet uit, ik heb in ieder geval nog nooit een scampi gezien met een kop of een gamba zonder kop, mijn uitleg is veel simpelder én makkelijk te onthouden én klopt als een bus!

Toon mij uw scampi met kop anders maar eens AHA.

Gepost door: mme Zsazsa | 02 september 2007

Ik zie ze al zwemmen in de zee, uw koploze scampi, schoon zicht gaat dat zijn.

Gepost door: De Huisvrouw | 02 september 2007

scampio ;) Scampi komt uit het Italiaans en is het meervoud van scampo. In het Nederlands hebben we enkel de meervoudsvorm van het Italiaanse woord overgenomen. Eén Italiaanse 'scampo' is dus één scampi in het Ned. .
Als meervoud van scampi mag vervolgens, derhalve en nog zo van dat in het ned. zowel 'scampi' (de oorspronkelijke It. meervoudsvorm) als 'scampi's' gebezigd worden. Ja, gebezigd.
Enfin. That's it.
Heerlijke verhaaltjes over een klein hondje... als hij maar niet te vrijpostig van karakter wordt. Zo'n kuitenbijtertje ... ahum.

Gepost door: sodade | 02 september 2007

De commentaren zijn gesloten.