06 september 2007

En de winnaar is....

De meest ergerlijke keukenbewoner is natuurlijk met grote voorsprong De Sapcentrifuge.  Al het goede en de bendes energie die ermee uit de hoorn des overvloeds van moeder aarde geperst worden, gaan acuut teniet door de stijging van ons aller bloeddruk wanneer we proberen het vermaledijde apparaat proper te krijgen.  En dan vooral dat zeefachtige ding natuurlijk.  Ik hyperventileer al bijna van er alleen maar aan te denken en het is al minstens een jaar geleden dat ik wat dan ook nog gecentrifugeerd heb.

Een goede tweede is mijns bescheiden inziens toch wel De Lookpers.  Pers 1 teentje look staat er dan.  U perst en wat komt er uit? Noppes. Dus u pers er nog een teen bij en nog steeds valt er niks uit de pers.  Na de derde teen neemt u dan toch het mes ter hand en schraapt de zielige pulp van de onderkant van uw pers.

Dan mag u de geplette tenen eruit pulken, bweik, het ding uit elkaar trekken, afwassen en DAN assembleert u het terug.  En natuurlijk zet u het zeefje verkeerd om in het knijpstuk dus GAAT HET NIET TOE.  Elke keer heeft hij u te stekken, die vervloekte pers.  Of mij toch alleszins.  Ik haat hem hartsgrondig maar ben qua fijne motoriek blijkbaar niet in staat om een lookteen in ministukken te hakken.  Ik ga er eens op oefenen en dan kan hij gaan. Puh.

Goed voor hart en bloedvaten, jaja, mij maken ze niks meer wijs.

Commentaren

Volgens mij heb jij een slechte knoflookpers want bij mij komt er altijd knoflookprut uit.
Eén tip toch, stop de teentjes er ongepeld in, dan vis je ze er met de punt van je mes zo uit, ah neen twee tips, probeer je nog een teentje te persen zonder het eerste eruit te halen dan komt alles er geperst uit, maar wel volle kracht richting ogen en dat doet geen deugd, belief me.

Gepost door: Mme Zsazsa | 06 september 2007

solidair Huisvrouw, U bent toch niet voor niets disfunctioneel... Niet getreurd dus als het met de knoflook niet lukt.
Ik heb dat allang opgegeven... koop gewoon een doosje in de diepvriesafdeling Delhaize, Carrefour, whatever, merk IGLO. Geen geknoei, geen gezever.
En de smaak... vind ik prima. (dat zullen mensen die zweren bij 'from scratch' wel sterk tegenspreken, maar dat is natuurlijk hun goed recht)

Gepost door: sodade | 06 september 2007

De commentaren zijn gesloten.