19 september 2007

Afgesloten van de buitenwereld.

Opeens bleek gisteren het internet niet meer te werken.  Dat is nu niet de eerste keer, dus routineus haal ik de stekker uit de router , plug hem terug in, knopje aan knopje af, enfin het gebruikelijke.

Nog altijd niks.  Ik pak Geliefdes laptop en probeer daar.  Ook niks.  Er begint wat te dagen.  En helaas blijkt mijn vermoeden te kloppen.

Mijn Belgacomrekeningen komen per Certipost waar ik nooit naar kijk.  Ik wacht op de papieren aanmaning.  En die vind ik ergens onder een stapel troep op mijn bureau.  Al één van bijna een  maand geleden. Shit.

Ik bel naar Belgacom, zeg dat ik vergeten te betalen ben en OF ZE MIJ AUB WILLEN HELPEN.  De mevrouw vraagt of ik van plan ben onmiddellijk te betalen. Duhuh, ik zou het geld naar Brussell willen rijden om terug internet te hebben.  O zegt ze, ik verbind u door en dan kan u uw betaling al bevestigen.  Maar vergeet ze dan niet te doen.

Ik beloof plechtig en vind het een raar systeem dat je een betaling per telefoon kan bevestigen die nog niet heeft plaatsgevonden maar bon.

'Binnen de 24 h worden uw diensten hersteld' meldt de computerstem mij.  24h. Mja, beter dan niks neem ik aan.

Maar aangezien ik bankkaartloos ben kan ik zelf de betaling niet doen natuurlijk. Of in principe wel met Geliefdes kaart maar ik ben internetloos, dat was het probleem natuurlijk om mee te beginnen. Dan maar de bank gebeld (nummer in de PAPIEREN GIDS opgezocht, hekel), en de bankmevrouw voert onmiddellijk uit.

Nog geen 4 uur later ben ik terug kredietwaardig bevonden door Belgacom. Leve Belgacom. Dikke oef seg.  Zo raar dat het voelt om zonder Tinternet te zitten, niet te doen.  Geen forum, geen online nieuws, geen weerbericht geen 'ik zoek het even vlug op'. 

't Is dus duidelijk een verslaving.  Alsof ik dat nog niet wist.

De commentaren zijn gesloten.