21 september 2007

speel goed?

Waarom een kind dat quasi nooit speelt überhaupt speelgoed heeft is mij eigenlijk een raadsel , maar het is er wel.  Verzameld over haar vier jaar is het al bij al toch een behoorlijke boel.  Maar Vogel tekent en kleurt liever, dus het zijn de bezoekende kindjes vooral die zich ermee vermeien.

Mij niet gelaten maar het was toch al een eeuwigheid geleden dat de boel nog eens gesorteerd was want na elke ontploffing door kinderbezoek, werd alles lukraak door elkaar in de dozen gegooid.  En zo heeft Vogel, moest ze al willen spelen, er ook niks meer aan.

Ik besloot het deze keer eens grondig aan te pakken en sleurde Geliefde mee naar de Casa vanwaar hij op zijn beurt Dingen met Bakken naar buiten sleurde. 

 En toen kon ik beginnen.  Het viel al bij al nog mee  (AHA dat valt tegen nietwaar, U verwachtte voorzekers een relaas van gezeur over dagen rugbrekend sorteerwerk!) Na een klein anderhalf uur lag alles bij elkaar, waren stiekem geïnfiltreerde rietjes, rijstwafels en onbekende voorwerpen weggegooid en stond de boel op zijn plaats. 

Over de aansteker die ik nog vond tussen de troep zullen we maar zwijgen.  Deze keer ook geen dode spinnen, slechts 1 levende, klein genoeg om niet van te hyperventileren.

Vandeweek had ik alle knuffels al gewassen (was nog nooit gebeurd, shame on me, ik voelde Sien en Maria al naderen) dus die liggen ook heerlijk te geuren in weer andere bakken.

Goede raad aan Oma's, opa's, tantes, nonkels, meters, peters en wat dies meer zij : stop met knuffels kopen voor uw favoriete bloedverwantjes.  Op 3 na wordt er nooit naar gekeken en ze verzamelen stof, beginnen te stinken en moeten dan door de sukkel van een moeder in kleine porties gewassen worden want het hele knuffelleger tegelijk gaat natuurlijk niet in het masjien.Mijn familie heb ik al overtuigd, zij het veel te laat, nu de uwe nog.

 En zo ben ik weer een klein stapje dichter bij de utopie van het Opgeruimde Huis.  Minstens tot woensdag, want dan komen er weer kinderen. Help.

En als ik niet naar mijn bureau kijk tenminste, want daar is geen plaats meer om een bic tussen te leggen.  Maar niet getreurd : ook daar heb ik een sorteerding voor gekocht.  Maar 't zal niet meer voor vandaag zijn, mijn rug is precies toch een beetje gekraakt. Dju.

 

Commentaren

Wat je daar schrijft over die knuffelbeesten is zooo waar! Rotgeërgerd heb ik me al aan die beesten, die overal in de weg liggen, waar niemand naar omziet (en die tenslotte stiekem naar de Kringwinkel gebracht worden) maar die door inspiratieloze vrienden en familie véél te graag gegeven worden *zucht*

Gepost door: Sjattie | 21 september 2007

Inderdaad, helaas heeft Vogel een mentale inventaris van elk beest, alhoewel ze er nooit mee speelt(behalve die 3), en weggeven zou mij duur te staan komen, vrees ik. Stomme familie ;)

Gepost door: De Huisvrouw | 21 september 2007

De commentaren zijn gesloten.