27 september 2007

De kool die niet gestoofd werd.

v8

Geliefde at niet mee, en ik was eigenlijk vergeten dat dat zo ging zijn.  Aangezien ik de laatste week nog niet al te fanatiek gekookt had, besloot ik De Kroost en mezelve toch maar de kipschotel met rijst en Chinese kool voor te zetten die ik gepland had.

Maar toen begon ik te denken over hoe zowel Zoon als Vogel vol afgrijzen zou staren naar de lichtgroene stukjes die aan hun kip plakten.  En ze eraf zouden schrapen in het geval van Zoon. Vogel zou uitroepen :'Wat is dat groen ik lust geen groene groenten' en mij de gewraakte kool stukje per miezerig klein stukje laten verwijderen.

Gezien zijn afwezigheid zou Geliefde dit staaltje van minachting voor mijn kookkunst niet kunnen counteren met zijn immer aanwezige, zij het stilzwijgende, appreciatie.

Dus ik besloot de Chinese kool te skippen.  Want om ze alleen voor mij apart te stoven, dààr had ik gewoon geen zin in.

En dus dronk ik maar een blikje V8 ter compensatie van de ongegeten groenten deze dag terwijl ik en mijn kinders van de groenteloze maaltijd genoten.

Het leven kan soms verbazingwekkend simpel zijn. 

Commentaren

simpel... in zijn oplossing ja.
Me dunkt dat er toch wat compromis(denk)werk aan vooraf ging.
Maar U heeft gelijk, waarom moeilijk doen als de oplossing zo voor de hand ligt.
Niet de appreciatie van uw man, maar vooral die van uw kinderen was vandaag wellicht uw deel...

Gepost door: sodade | 27 september 2007

Ik had hen eigenlijk moeten vertellen wat het initiële plan was. Nu aten ze gewoon, zonder commentaar.Gemiste kans voorwaar.

Gepost door: De huisvrouw | 27 september 2007

De commentaren zijn gesloten.