27 september 2007

Kaas, een lang,lang verhaal

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ook Vogel geveld door het buikvirusje.  Met exit langs boven.  2 keer.  Gruwelijk, maar dat moet ik de ouders onder u natuurlijk niet vertellen.

Dus belde ik gisteren al voor half negen naar Mme Zsazsa om haar te vragen de bestelde kaasschotel te annuleren.  Helaas bleek zelfs op dat onchristelijk vroeg uur de kaasschotel reeds gesneden en verpakt te zijn.  Dus besloot Mme Z. dat ze toch de tocht naar mijn stulp zou ondernemen, met ware verachting voor Het Virus.

Mevr. Vooralsof, die zelfs 's nachts koortsig was geweest, wilde Het Virus ook trotseren. 

Mevr. Pixie daarentegen is net als ik doodsbenauwd van andersmans ziektekiemen en ging verstek laten gaan. 

Vriendin J. die eigenlijk niet kon komen wegens een administratieve afspraak kon plots wel aangezien haar afspraak ziek was.

Mevr. Z. zat onderweg naar hier vast in een monsterfile en Mevr. V. belde om te zeggen dat ze toch niet kwam wegens doorbraak van Het Virus.  Mevr. Z. wou het hele idee toen ook laten vallen wegens veel te grote kaasschotel voor te weinig personen.  Dus ik belde ook met kaashandel maar het verhaal was hetzelfde, kon niet geannuleerd worden.  Dus veranderde Mevr. Z. weer van gedachten en ging toch komen maar droeg vervolgens Vriendin J. op om in haar plaats de schotel te gaan halen omdat ze al zo lang in de file stond.

Vriendin J. ging om de schotel en stond vervolgens zelf in de file. 

We hebben die ochtend gezamenlijk minstens 50 telefoons gepleegd. Ik voelde mijn hersencellen afsterven as we spoke.  Maar uiteindelijk stond Mevr. Z. aan de deur (na 2,5 uur in de auto met een peuter) En iets later ook Vriendin J. mét de kaas.  En de Brugse beschuiten die de reden waren dat de kaas per sé van daar moest komen volgens Mevr. Z. (en ook omdat ze zei dat ze geen Père Joseph wilde vreten, de snob).

Met z'n drietjes hebben wij een kaasschotel voor 6 personen verorberd.  Mijn Geliefde kon tegen vijf uur nog net wat uit de korsten krabben om te eten voor hij naar de Valk ging.  Maar laat duidelijk wezen dat het eerder aan de karige hoeveelheid lag dan aan onze schrokkerigheid.  60 € aan kaas, de beschuiten niet inbegrepen.  Voor 3 mensen.  Ik denk dat Mevr. Z. in het vervolg toch Père Joseph gaat moeten vreten.  Puh.

Commentaren

oh dus ik had toch mijn virussen kunnen meebrengen!
maar ja dan was er zeker geen kaas genoeg geweest...

Gepost door: kermit | 27 september 2007

Mor seg, en ik eet wèl Père Joseph. Puh.

Gepost door: Vriendin V/P | 28 september 2007

O, hij kwam toch niet van de kaasaffineur, zeker. Maar alla, het kan maar gesmaakt hebben. Père Joseph is trouwens best lekker.

Gepost door: Stien | 28 september 2007

De commentaren zijn gesloten.