04 oktober 2007

Vogel en de haarproducten

Verleden week had ik voor Kleine Vogel nog eens een keertje 'kindershampoo' gekocht, iets wat ik altijd vergeet maar toen dus niet.

Ik was haar haren ermee en laat haar nog even verder spelen in bad.  Als ik haar eruit haal lijkt het wel of ik een paling uit bad vis.  Mijn euro valt quasi direct en ik schud met het splinternieuwe flesje shampoo.  Nagenoeg leeg.  Ik donderpreek en ze kijkt schuldig met een vleugje boze brutaliteit erdoor.

Dus ik dacht dat ze het wel gesnapt had.  Vandaag wasten we met gewone shampoo en zet ik haar een crèmespoeling ter voorkoming van een knopenboel waar ze zeer onderhevig aan is en laat haar weer nog wat spelen zodat het kan intrekken.

Even later spoel ik haar haar en bij het eerste bekertje water over het hoofd vallen er brokken wit spul op haar hoofd.  Ik bekijk het water en dat zit vol witte brokken.  Dus ook  de crèmespoeling die op de lavabo stond was niet veilig.

Ik heb na deze donderpreek dan maar gezegd dat ze van ALLE volle flesjes moet afblijven. Alhoewel ik zeker weet dat ze dat vorige keer eigenlijk ook al wel doorhad. De uitdrukking van de nief patatten speelt weer door mijn hoofd.

Commentaren

tiens een uitdrukking over 'nief patatten' (???????????) ken ik niet. Iets uit Uw streek.
Die van die ezel en stoten en steen en dat die dat geen twee keer voor heeft... die uitdrukking ken ik wel.
Maar dat flatteert U dan niet. Terwijl U het natuurlijk allemaal op Arme KLeine Vogel wou steken.
(wijsvingertje omhoog: neen neen)
(glimlachje erachteraan...)

Gepost door: sodade | 04 oktober 2007

We zijn daar nog niet mee aan de nief patatten is de volledige uitdrukking.
We gaan er nog mee afzien met andere woorden.
En het is een ezeltje ja, een steenezeltje. ;)

Gepost door: De huisvrouw | 04 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.