09 oktober 2007

Draadloze miserie.

Terwijl Mme Z. om mijn nieuw gerief was, toog ik zelf naar Belgacom om een nieuwe router.  Want mijn oude die was écht al wel oud en onlangs 2 keer gevallen waardoor hij geen front meer had en er inwendig vanalles rammelde.  Dat hij überhaupt nog werkte mocht al een wonder heten.

 Dus ik kocht een rode Philipsrouter.  Met Easy Install disk!  U voelt hem al komen.  De installatie begon met de vraag of ik draadloos of met kabeltje wou.  Draadloos, duh zou ik zo zeggen.  Dat ging allemaal lekker tot puntje zoveel en toen kon hij niet meer.  En of ik het kabeltje er wou aanhangen en terugkeren naar punt 1. Zucht.  Maar niet getreurd.   5 minuten extra, daar doen we niet moeilijk over.  En dan was De Installatie Succesvol Voltooid!

Inderdaad, ik kon op het net, tot ik het kabeltje uittrok.  Dan maar de helpdesk gebeld @ zoveel eurocent per minuut.  De oplossing bleek zo simpel dat ik niet snap waarom het niet even mee op de cdrom staat.  Of in een begeleidend boekje dat er helemaal niet bijzit.  Maar soit.  Het werkt.

Het werkte alleszins tot ik er Zonealarm opzette en toen werkte het weer niet meer.  Ik weet wel waarom maar ik weet niet hoe ik het kan  oplossen. Dus Zonealarm eraf, de Windows Firewall aan en AVG er bovenop.  Prima, we zijn weer vertrokken.  

Maar mijn bereik is net zo ver als met de oeroude, in frennen hangende Siemens router, zijnde een meter of 10, terwijl het volgens de verpakking 30 meter binnenhuis zou moeten zijn.  En ik woon niet in een bunker met om de meter een betonnen muur van 50cm dik.  Sterker nog, tussen de router en de keuken ligt één bescheiden muurtje.  Maar daar raakt hij niet. Net niet. 

Zucht.  Rommel. 

Commentaren

Mja...die meters op de doos zijn altijd heel optimistisch. Wij waren in de winkel wel zo eerlijk om dat te vermelden. :)

Gepost door: Carmen | 09 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.