12 oktober 2007

Post van De Tandenfee

IMGP0442
Even geleden zei ik nog dat ik niet aan de Tandenfee deed.  Helaas moest ik vandaag mijn woorden inslikken want we kregen post van De Fee herself .

Een heus kussentje met een zakje om het tandje wanneer het uitgevallen is in te steken.  Ongetwijfeld zal de Fee dan het tandje komen halen en er iets voor in de plaats leggen.

Vogel was vol grootogige verbazing.  Want hoe wist de tandenfee nu dat zij een losse tand had?  Ja omdat het de TANDENfee is natuurlijk! Ze was er zo blij mee dat ik mij dus uiteraard zal opofferen wanneer het zo ver is, om des nachts haar kamer in te sluipen, op hoop van zegen dat ze niet wakker wordt, en  het ivoren kleinnood te ruilen voor een cadeautje van de Fee.  Of brengt die harde cash? Mmm, nog even navragen.

Zoon vertelde mij naar aanleiding van het kussentje nog een zeer triest verhaal.  Een hartverscheurend verhaal zelfs.  Hij herinnerde zich dat hij eens een uitgevallen tand onder zijn kussen heeft gestoken.  En dat De Tandenfee er niks voor in de plaats had gelegd, 's ochtends lag zijn tand er nog gewoon. Want ik wist niet dat hij zijn tand daar gelegd had en hij wist niet dat je je ouders hier van op de hoogte dient te stellen.  Maar ik deed dus niet aan de Tandenfee en wist zelfs niet dat hij van Haar bestaan op de hoogte was.

Prompt beloofde ik hem zijn ticket voor I Love Techno te vergoeden, als compensatie.  Zij het een jaar of 11 te laat. Ocharme de duts toch. 

 

Commentaren

Een cent Maar in uw plaats gaf ik een pony.
Wat een verrassing.

Gepost door: De fee | 12 oktober 2007

Grote Broer, ruim 6,5, heeft nog al zijn melktanden en er zit nog geen enkele los. Hij is ook al over de Tandenfee bezig, maar zegt er telkens bij: 'Die bestaat niet hé, het is de mama en papa die dat doen!' Maar hij verwacht wel degelijk een cent in ruil voor zijn tand.

Gepost door: Virginia | 12 oktober 2007

awel, ik vind dat zoon een super mama heeft, die met zoveel jaren vertraging toch probeert goed te maken waar ze even iets uit het oog was verloren in functie van tandenfee(-in-spé)

prachtig kussentje trouwens! wel een lieve tandenfee hè, die dat zomaar prompt bezorgt...
en dat vogeltje mag dan toch die magie eventjes beleven!

Gepost door: morgan | 12 oktober 2007

Ja toffe fee Maar toch krijgt ze van niemand een stem, puh!

Gepost door: De fee | 12 oktober 2007

benefit Vanaf nu is het ook voor Vogeltje duidelijk dat er in veel dingen een economische benefit schuilt, met name o.a. in de rites van het leven...
Wees waakzaam Huisvrouw, ze zal u niet sparen.
(En telkens dubbel waakzaam voor Zoon die misschien nog iets in te halen heeft...)

(eigenlijk zit ik met heel wat vragen rond aangewaaide american-baloney-gebruiken die hier een waarde aan het worden zijn... maar dat is natuurlijk geen grappige vraag, vandaar ook erge lange aarzeling alvorens ze te durven stellen... (en hoop dat het me vergeven wordt dat ik ze toch stel?)

Gepost door: sodade | 13 oktober 2007

Mja daarom deed ik eigenlijk niet aan de Tandenfee, maar nu deze opgedoken is in de gedaante van mijn lieve vriendin , kan ik moeilijk anders en ach, met sinterklaas, verjaardag en kerst allemaal in één maand mag ze best een extraatje tussendoor (en stel nu dat haar tand pas in december uitvalt :D )én alleen al haar verwondering, die echt zeldzaam is voor dit nuchtere karaktertje maakt dat ik zelfs Bush als Tandenfee zou ontvangen;)

Gepost door: de huisvrouw | 13 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.