14 oktober 2007

Het pannenhuis.

Alvorens ik tot de kern van het huidige verhaaltje kom, wil ik u het volgende mededelen, zodat er zeker geen misverstand rijst : ik ben géén moeilijke eter. Vanaf mijn late puberteit eet ik alles.  Daarvoor, ik geeft het toe, was ik zoals het merendeel van de kinderen een vervelend geval wat voedsel betreft.  Maar sinds mijn 16de is er geen schotel die ik geschuwd heb.  Ik heb al lamshersenen, een zalige schotel van koeiemaag-en darm en  zelfs stierentestikels (smaken visachtig, bij de weg) verorberd dus niemand kan mij er van beschuldigen kieskeurig te zijn.

Zo, nu  dit uit de weg is, zal ik U vertellen over het etentje dat Geliefde en ik vandaag ondergaan hebben. Een veel te lang uitgesteld etentje met zijn tweetjes, zonder kinders, zonder hond.

Blijgemoed trokken we naar Het Pannenhuis in Massenhoven.Al even blijgemoed namen we plaats want het kader was zeer smaakvol en gezellig.  Ook de bediening, het moet gezegd, was correct en de wijn was zeer te smaken.  Maar daar hield het dan ook mee op want nog nooit heb ik ergens zo slecht gegeten. 

Mijn euro had al moeten vallen bij het voorafje dat we kregen, want dat was een tomatenroomsoep die mij recht terug de jaren 70 incatapulteerde.  Ik zei tegen Geliefde dat ik ze niet lustte maar zoals een goede Huisvader betaamt , gelastte hij mij mijn kopje op te eten.  Ik heb het gedaan maar met tegenzin.  Ik geef u drie woorden om de sfeer te vatten :Unox uit blik. 

Mijn voorgerecht was OK. We aten à la carte want het menu kon ons niet bekoren, dus uit de (magere) kaart koos ik garnaalkroketten. Die waren niet melig en voor de rest kan je aan een garnaalkroket weinig verknoeien me dunkt.  Geliefde koos gerookte zalm en die was dan weer vezelig en niet echt wow,  maar kom, daar vielen we nog niet over.

Als hoofgerecht kozen we beiden de Salade Folle. Dat klonk ons vrolijk in de oren en ach , het moet niet altijd een steak zijn natuurlijk. Groooote vergissing want reeds bij het serveren sloeg mij een walm gerookte zalm tegemoet.  Wat op zich misschien niet slecht klinkt maar in combinatie met brakzoute gebakken scampi en smakeloze Sint Jacobsvruchten, bekruimeld met een walgelijke paté (vis neem ik aan, het zag er uit als Herta hespenblokjes), op een bed van sla, rauwe soyascheuten, tomaat en gekookte ei, naar keuze overgoten met de apart geserveerde, meest vieze dressing aller tijden, was het kortom niet te vreten.

Na een aantal happen gaf ik er dan ook de brui aan en zelfs Geliefde, die een nog grotere alleseter is dan ik, liet zijn bord staan.  Ik siste hem toe om zo vlug mogelijk een koffie te bestellen zodat de degoutante geur van het gerecht vanonder mijn neus zou verdwijnen. De serveerster vroeg of het gesmaakt had en ik zei naar waarheid van niet maar daar sloeg ze weinig acht op.  

De koffie werd vergezeld van een schoteltje met 5 soorten koekjes. Die allemaal naar niks smaakten.  En je moet toch al zeer moedwillig zijn om 5 verschillende koekjes allemaal naar niks te laten smaken.  Ik denk dat ze zelfgebakken waren door degene die het hoofdgerecht gefabriceerd had want m.i. is zelfs een witteproductenkoekje 10 keer beter.  Hij had zich de moeite kunnen besparen wat mij betreft.

Daarnaast kregen we ook nog een gulle pot vol schepsnoep.  Maar met schepsnoep in een restaurant (niet dat ik dat al ooit gekregen heb in een restaurant maar het gaat om het idéé) heb ik hetzelfde als met nootjes in een café. Iedereen zit daar met zijn ongewassen handen aan en de rest verdwijnt terug in de Grote Schepsnoeppot voor de volgende klant. Ieuw dus.

Dit alles, zonder dessert want dat durfden we niet meer aan, voor een luttele 125 €.  Allen daarheen, u zal het niet vlug vergeten.  Wij ook niet. 

 

Commentaren

oei da's veel geld voor niet veel 'soeps'.
ik heb de link gevolgd en de 'PARTIJS zonder peuzelwerk' deed me onraad vermoeden.
Ik ben gaan wikiën en googlen, maar Partijs... nergens gevonden.
Tja, u had een kat in de zak.
Jammer zeg!!!

Gepost door: sodade | 14 oktober 2007

LOL We hadden misschien beter deze onbekende diersoort genomen, slechter had het niet kunnen zijn ;)

Gepost door: de huisvrouw | 14 oktober 2007

Lang leve de frituur-date ;o)

Gepost door: elske_vd | 14 oktober 2007

Oh,ze hebben ook fetta en baselicum!

Jammer van jullie tête-à-tête, Huisvrouw. Vlug overdoen zou ik zeggen. Maar dan ergens anders.

Gepost door: Virginia | 14 oktober 2007

Zoveel geld voor zo slecht eten, het is een schande! Als je wil, kan je je recensie ook kwijt op resto.be, er staat al een andere bij die héél lovend is (9/10 kwaliteit *rollendeogensmiley*). zie ook http://www.resto.be/ware/details.jsp?businessid=7043

Gepost door: pcomama | 16 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.