24 oktober 2007

Dood aan de kool

decoration
Al sinds een jaar of 5 heb ik een groente-en fruitpakket van Deze Biohoeve . Over het algemeen ben ik daar zeer blij mee, want het is elke week weer een beetje kerstmis.  Je kan immers de inhoud niet kiezen dus telkens ben ik weer in blijde verwachting van de volgende Hoorn des Overvloeds.

In deze periode wacht mij wekelijks echter een bittere teleurstelling. Want het is weer kolentijd.  Rode kool, witte kool, savooikool, boerenkool, chinese kool, spitskool, bloemkool, kortom : kolen a galore.

En het zijn vooral de eerste drie die ik vreselijk vind.  Enorme, wat zeg ik : gigantische, gewassen waar je een eeuwigheid over doet om ze klein te krijgen, met bij de rode kool als extra bonus nog eens handen die amper terug hun natuurlijke kleur terugkrijgen.

Mme. Zsazsa merkte dan nog eens heel terecht op dat De Kool in het algemeen  helaas heel lang houdt , dus je kan ze niet met goed fatsoen na een paar dagen in de groencontainer gooien onder de verzuchting van 'Hoe jammer toch, nu wou ik haar net bereiden maar ze ziet er echt niet meer eetbaar uit, effenaf spijtig.'

Zo liggen hier al meer dan twee weken drie rode kolen.  Te wachten.  Ze blaken nog altijd van gezondheid.  En weggooien kan je ze dan ook niet. Want dat is zonde.  Maar wel drie keer per dag hoor ik een innerlijke stem die zegt : 'Bonduelle, met appeltjes'. En drie keer per dag weersta ik.

Een savooikool  heeft onlangs wel het onderspit gedolven.  Iets Onfris verspreidde zich over de buitenste bladeren en geen mens die dan weet wat er innerlijk nog woekert.  Ik heb geen autopsie gedaan, volgens mij was het een natuurlijke dood.  Moge ze rusten in vrede, op de eeuwige compostvelden. 

 

Commentaren

JA! opstand tegen de kolen :D

Gepost door: The Outcast | 24 oktober 2007

1 tip : een mandoline. Nog nooit zijn de kolen zo snel klein gekregen.
Of anders Geliefde of Zoon aan het werk zetten, dat kan ook :-)

Gepost door: J_ke | 24 oktober 2007

Een mandoline?? Ik neem aan dat je niet het instrument bedoelt. Hmm, ok, ik Google.

Gepost door: de huisvrouw | 24 oktober 2007

e-mail Ach Huisvrouw, ik ben gek op kool...
Doet u mij maar wat in de mail!

Gepost door: sodade | 25 oktober 2007

oh neen, en nu staat het er weer (shame on me)

Gepost door: Evelien | 25 oktober 2007

LOL Evelien, ik moest wel de twee reacties helemaal wissen helaas, het email adres alleen gaat niet ;)

Gepost door: de huisvrouw | 25 oktober 2007

Bedankt hé!
(hij vulde dat blijkbaar automatisch in)

Gepost door: Evelien | 25 oktober 2007

LOL, onder andere daarom heb ik mijn groentenpakket dus opgezegd, he. Vanaf nu zonder schroom terug af en toe diepvries en conserven. Heerlijke Campbellssoep. En dies meer. Maar ik bewonder uw volharding, effenaf.

Gepost door: Stien | 25 oktober 2007

maar Maar wat bracht de tandenfee nu?

Gepost door: Mme Zsazsa | 25 oktober 2007

tandenfee rode kool?

Gepost door: sodade | 25 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.