28 oktober 2007

Daar heeft hij geen kaas van gegeten.

decoration
Op woensdag begon ik met Gaston ZIT te leren.  Ik had het al een paar keer geprobeerd, maar een maand geleden werd hij alleen maar dolletjes toen ik een poging deed.

Ik had wat minuscule stukjes kaas geprepareerd en begon vol goede moed Gaston zijn achterste op de grond te drukken, telkens begeleid door ' ZIT, Flinke Jongen! Bravo!' en een stukje kaas.  De kaas vond hij heerlijk maar het zitten had hij niet door.

Ik dacht met een kopie van Santa's Little Helper te doen te hebben want het leek niet te lukken.  Te dom?  Ach nee, Gaston is niet dom, dacht ik toen.  Gewoon koppig misschien. Jaja, dat zou het wel zijn.

Op vrijdag kwam ik aan ons huis en zei langs mijn neus weg ZIT .  En hij ging toch wel zitten zeker! Toeval , meende ik. Dus probeerde ik het binnen nog eens. En jawel, hij deed het weer.  Gelijk een knipmes.

Slimme, slimme Gaston.  Ik zag al een carrière in de hondensport opdoemen maar drukte die gedachte onmiddellijk de kop in door te denken aan vroeg opstaan om op een koud, modderig veld te vertoeven.  Ik docht het niet.

Wij zullen wel lekker binnen oefenen, gezellig in 22 graden, met veel stukjes kaas. Des te meer omdat Geliefde mij eraan herinnerde dat de hond normaal moet blijven zitten, toch minstens tot je er om heen gelopen bent. En dat lukt vooralsnog niet. Ik voorspel mooie tijden voor de kaasindustrie.

 

Commentaren

't Is toch kaas voor kenners, mag ik hopen?

Gepost door: joke | 28 oktober 2007

misschien iets proberen waarbij Geliefde betrokken wordt in het spel (gezien zijn schromelijk in slaap vallen tijdens andere uwer activiteiten).
U met Gaston en geliefde met Kate: alletwee zit en kaas en rondjes lopen???
(ik voorspel nOg beter voor de kaasindustrie!)

Gepost door: sodade | 29 oktober 2007

De commentaren zijn gesloten.