13 november 2007

De geknipte frou.

phone4
Sinds geruime tijd ben ik in het bezit van een frou.  Wat voor u misschien geen spectaculair kapselelement is, maar waar ik, alvorens hem erin te laten knippen, ettelijke slapeloze nachten van heb gehad.  Want zo'n kort stuk groeit natuurlijk niet op één twee drie terug aan als het niet bevalt.

Maar goed, hij viel me heel erg mee. Zo erg zelfs dat ik hem allengs korter ging knippen.  Zelf, want een frou groeit verhoudingsgewijs 10 keer sneller dan de rest van het haar (ik weet niet of daar een wetenschappelijke studie over bestaat, maar de bewijzen zijn er alvast).  

Dus nu neem ik om de paar weken een schaar ter hand en snoei het ding bij. Alsook dit weekend.  Misschien zelfs nog iets enthousiaster dan gewoonlijk.

Vanochtend stapte ik samen met een oma uit de straat, die haar kleinkind wegbracht, naar school toe.  Ze zei mij dat mijn korte frou zo leuk was.  Véél jonger, voegde ze er nog aan toe.

Ik deed de bekende imitatie van de boer met kiespijn.  Véél jonger.  Dat wil dus zeggen dat ik er verleden week véél ouder uitzag. En niet dat ik er per sé piepjong uit wil zien, ik ben het ook niet meer, maar nu toch ook weer niet oud.

En indien ik er dan zo oud uitzag, kan die korte frou dan nog wel, of gaan de mensen nu zeggen hoe zielig het wel niet is, dat een belegen uitziende vrouw van zo goed als middelbare leeftijd zich nog een modieuze frou aanmeet?

Of : hoe een goedbedoeld compliment fout ontvangen wordt.

Maar dat komt waarschijnlijk doordat ik een oude zeur ben.  Gelukkig heb ik nog mijn jeugdige frou. 

Commentaren

Beste huisvrouw,

kan je dan geen foto van je jonge frou inclusief ogen (die kennen we toch al van de blefteraf) op je blog plaatsen? Dan kunnen je nijvere lezertjes ook eens oordelen.

Dank bij voorbaat.

Gepost door: Een nijver lezertje | 13 november 2007

Ja, ik treed het nijver lezertje bij. Je maakt ons benieuwd...

Gepost door: Kris | 13 november 2007

Oh neen Jij wordt zo iemand waar niemand nog een compliment durft aan te geven.

Gepost door: Mme Zsazsa | 13 november 2007

Hedde gij ne frou ?!?

Gepost door: Pingu | 13 november 2007

oude zeur En nog geeneens 40!.
Mag ik aannemen dat dit soort momenten (of situaties) horen bij die bewuste 25% (die waarop u uw nut niet in de praktijk weet te brengen?)

Gepost door: sodade | 13 november 2007

De commentaren zijn gesloten.