15 november 2007

Kruk

IMGP0560
Al jaren heeft de deur van onze WC slechts één kruk,namelijk aan de binnenkant.  Niet dat we ons geen tweede kruk kunnen veroorloven, maar ze is er eens afgevallen en niemand heeft het ooit een prioriteit gevonden om ze er terug op te zetten.

Bijkomend voordeel is dat de kruk ook fungeert als slot, want eens toe, kan je de deur natuurlijk enkel langs binnen openen.   Of beter gezegd KON, want sinds een bezoek van De Bleke is dit niet meer het geval.  Zij heeft niet alleen de kruk uit de deur getrokken (per ongeluk, mind you) maar ook nog eens het stokkige ding waarmee ze in de deur vastzat, laten verdwijnen.  

Ik heb haar toen bevrijd door de kruk van de kelderdeur die, wonder o wonder, ook loszit te gebruiken.  Samen zochten we even naar de ontbrekende stok maar we vonden hem niet.  NIET zeg ik u, in een ruimte van 1,5 m3 speelt zij het klaar de stok te doen verdwijnen.  Vreemde vrouw.

Dus de kruk was onbruikbaar.  Niemand van ons vond ook dat een prioriteit dus nu hadden we geen kruk meer op de deur, noch vanbinnen, noch vanbuiten.Sinds de komst van mijn kinderen heb ik elke illusie die ik koesterde op privacygebied toch al verdrongen, dus een probleem vond ik het niet echt. 

Tot gisteren,rond 3 uur, toen Vogel terwijl ik in de kleinste kamer was, Gaston naar binnen dirigeerde en de deur snoeihard toeknalde.  En de deur heeft dan wel geen krukken meer, maar kan uiteraard nog wel toe.  En niet meer open.

Koud zweet brak mij uit, ik zag mij al tot 5 uur met Gaston op het WC zitten  terwijl Vogel misschien wel het huis in brand stak.  Tot ik mij herinnerde dat Zoon thuis was.  Leve woensdagmiddag.

Met stoom die uit mij neusgaten kwam, gilde ik naar Vogel dat ze ONMIDDELLIJK haar broer moest gaan halen en mij met de kelderdeurkruk laten bevrijden. Wat ze gelukkig ook deed.

Ik denk dat het toch eens tijd is om een klusjesman op te sporen. Of Geliefde te gijzelen tot hij alle mankementen hier in huis hersteld heeft.  De paarden kunnen altijd een paar weken de wei op, niet? 

Commentaren

Ja, huisvrouw, het is mij niet vreemd. Dus bij deze wat advies van een ervaringsdeskundige:
Voorlopige oplossing: verwijder gewoon heel het 'binnenwerk' (de vakterm is mij helaas onbekend) van dat ding, zo kan het niet meer in-slot-vallen. Scheelt zweet, stoom en hopeloze toestanden bij het wachten op stielman of gijzelen van echtgenoot.

Gepost door: Kris | 15 november 2007

Aha, dàt was de reden. Ik voelde mij tijdens mijn laatste bezoek aan uw stulp bepaald in mijn blootje zitten op uw kleinste kamertje. En natuurlijk ook met de piepers dat het klein grut de deur onachtzaam zou toeslaan. Dat was dus een gegronde angst, Aha!

Nota aan mezelf: voor bezoek ten uwent in't vervolg eerst nog uitgebreid thuis gaan plassen en weinig drinken!

Gepost door: Stien | 15 november 2007

Whoehaha, allee seg dat heb ik de maandag nog tegen u gezegd en gij lachte dat weg.

God straf (zij het met enige retard) onmiddellijk.

Gepost door: Mme Zsazsa | 15 november 2007

gemeten 60 x 130 x 200
1,56 m³
krap hoor!
ook laag (plafond)
ook smal zeg!
Hmmm! Krap hoor!

Gepost door: sodade | 15 november 2007

sodade, ik denk dat jij nog meer tijd te veel hebt dan ik ;)

Gepost door: de huisvrouw | 15 november 2007

of ik ben excellent in multitasking...
(veel tijd is overigens niet nodig om in te zien en even te berekenen dat 1,5 m³ klein als je van arbeidswege min of meer doordrongen bent van std maatgeving)

Gepost door: sodade | 15 november 2007

OMG Ik was er mij totaal niet van bewust tot welke drama's mijn onachtzaamheid heeft geleid. En nu weet ik ineens ook wat dat stuk ijzer was dat ik onlangs uit mijn broekspijp viste!

Gepost door: De bleke | 16 november 2007

De commentaren zijn gesloten.