24 november 2007

In de Gloria

Gisteren vierden we (een beetje laattijdig) de komst van Kate naar de manège. 

We sloegen hopen drank in, want ik verdenk het sportieve paardrijdende volk er wel eens van dat ze alleen maar een paard hebben om zoveel mogelijk tijd achteraf in de bar te kunnen doorbrengen.

Ik bakte quiches, een vriend ging haas preparen en we zeulden ook nog een hoop kaasblokjes en olijven mee.

Traditioneel wordt een nieuw paard gevierd in de manège zelf en niet in de bar.  Dat wil zeggen in de vrieskou.  Toen we net gearriveerd waren en alles uitgestald hadden, kregen we een heel erg In De Gloriagevoel.  En meer bepaald een Willy en Jennygevoel.  Stel u nu eens voor dat er niemand zou komen? En dat Geliefde en ik daar alleen herinneringen zouden moeten ophalen? En iets later met onze onaangeroerde hapjes en drank terug naar huis zouden moeten. O ja, ik zag de schrijnendste aflevering aller tijden zich al zo voor mijn geestesoog.

Maar toen bracht men warmteblazers, trokken we al een eerste fles open en op de duur was er veel meer volk dan onze stalhouder voorzien had, want hij moest ijlings nog stoelen aanslepen. 

Het was razend gezellig en we waren pas om half twee thuis. De lege flessen heb ik niet geteld maar het was de moeite. En al het eten was op.

Wij zijn niet Willy en Jenny. Dikke oef! 

 

 

Commentaren

en nu? Is er nu niet een indegloriagevoel? Meer dan 12 uur na het publiceren van uw postje is er nog niemand die reageerde.
Ach Huisvrouw, dat is er over (echt deze keer).
Daarom - bij wijze van troost - dit korte bezoek. Met wijn. En warmte.
Want dit hier onbereageerd laten, vind ik te schrijnend.
Voor u.

Gepost door: sodade | 24 november 2007

sodade, gij hebt mij door. Al sinds gisteravond zit ik te refreshen, tot ik mij zielig te bed begaf,na mijn onaangeroerde comments nog een keer bekeken te hebben.
De wijn zal ik straks aanbreken, de warmte komt mij nu al van pas. Effenaf bedankt.

Gepost door: de huisvrouw | 25 november 2007

De commentaren zijn gesloten.